Idź do treści
Link skopiowany. Podziel sie nim gdzie tylko chcesz!
Katarzyna Pruchnicka

Bistro

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu. Audycję prowadzi Katarzyna Pruchnicka. Na antenie Radia 357 w sobotę o godz. 8:00.

01.10.2022, 120’

Kuchnia z czterech stron świata

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W pierwszej godzinie, jak zwykle, zagramy dużo piosenek przydatnych do dobrego otwarcia weekendu i z Michałem Bonarowskim zaprogramujemy tydzień wartymi uwagi imprezami kulinarnymi.
A w drugiej godzinie gościem Bistro będzie Piotr Ibrahim Kalwas, powieściopisarz (nominacje do Nike), dziennikarz, który powita nas w kuchni z czterech stron świata. Przed nami moje ulubione rozmowy, do których klucz mają kulinaria.

24.09.2022, 119’

O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwią Majcher

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwia Majcher. Będziemy mówić o dobrym, smacznym, zdrowym, prostym i – co staje się coraz ważniejsze – nie kosztownym jedzeniu. A przed dziewiątą (i tak już będzie co tydzień) Michał Bonarowski zaplanuje nam tydzień – to dla wszystkich amatorów wydarzeń kulinarnych. Smacznego!

17.09.2022, 60’

Gość: Tomasz Jakubiak

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Przy bistrowym stole usiądzie ze mną człowiek, który kocha gotować do tego stopnia, że nam wszystkim jego osoba kojarzy się jedynie z dobrym jedzeniem. Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny, smakosz i znawca. Przez godzinę dostaniemy od niego dużo praktycznej kulinarnej wiedzy, aromatycznych inspiracji i opowieści o tym co dobre i najlepsze!

10.09.2022, 59’

Ziemniak w roli głównej

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W Bistro bohaterów będzie dwóch: Maciej Nowicki – szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie oraz ziemniak .

03.09.2022, 60’

Smacznie i zdrowo z Katarzyną Błażejewską-Stuhr

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
27.08.2022, 60’

Podhalańskie smaki

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

O tym co warto na Podhalu zjeść (poza oscypkami), na co jest sezon… ale też o tym, jak odkryć tradycje kulinarne na nowo, opowie Marcin Gruszka – szef kuchni restauracji Widok w Hotelu Harnaś.

20.08.2022, 60’

Hodowla balkonowa warzyw

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Piotr Kucharski gościem Bistro

13.08.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
06.08.2022, 60’

Dobrze korzystać z lata w kuchni

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Kuchnia i ekologia z Sylwią Majcher.

30.07.2022, 60’

Gościni: Natalia Sitarska z Tasteaway

PROWADZENIE: Marcin Cichoński

O podróżach kulinarnych, w tym z dziećmi, o próbowaniu, poznawaniu i sprawdzaniu nowego.

23.07.2022, 59’

Na Bistro zaprasza Beata Kwiatkowska

PROWADZENIE: Beata Kwiatkowska
16.07.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
09.07.2022, 60’

Roślinna kuchnia miłości

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

gościnie: Ida Kulawik, Katarzyna Czarnecka

02.07.2022, 60’

Smaki Grecji

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Bistro umościło się w wakacjach. Smakuje nam letni, wypoczynkowy, podróżniczy nastrój.
Dla wszystkich, którzy mają Grecję w wakacyjnych planach, ta audycja będzie świetnym przewodnikiem. A Ci którzy, do Grecji nie pojadą w tym roku,
będą mogli posmakować jej we własnej kuchni.

25.06.2022, 61’

Rewizyta Marcina Cichońskiego

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Co tydzień w poniedziałek jestem gościem w Kieruj się na południe, u gospodarza Cichego. W sobotę Marcin był gościem w Bistro. Były kulinarne wspomnienia z dzieciństwa i podróże po smaki. Był bób, truskawki i muzyka do zjedzenia.

18.06.2022, 60’

Opowieści o twarogu Gienia Mientkiewicza

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
11.06.2022, 60’

Przetwory z Joanną Matyjek

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
04.06.2022, 60’

O szparagach z Pascalem Brodnickim

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
28.05.2022, 59’

Gość: Bartek Kieżun

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
21.05.2022, 60’

Michał Anioł Bonarowski o dobrych smakach

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
14.05.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
07.05.2022, 58’

O szparagach z Maciejem Nowickim

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
30.04.2022, 60’

O pesto z pokrzywy z Agnieszką Kręglicką

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
23.04.2022, 60’

Gość: Aleksander Baron

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
16.04.2022, 61’

Kulinarno-świąteczne opowieści Marty Gessler

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W Wielkosobotnim Bistro dostaniemy przepis na cudowne, aromatyczne, i z historią, dania, które postawimy na stole. Na kulinarno-świąteczne opowieści gwarancję daje spotkanie Katarzyny Pruchnickiej z Martą Gessler.

09.04.2022, 60’

Dobre restauracje z Witem Szychowskim

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
02.04.2022, 59’

Gaja Kuroń

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Bardzo smacznie i rodzinnie, o Kuroniach też.

26.03.2022, 58’

Gość: Aleksandra Kleśda-Nawrocka (Prowincja od kuchni)

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Katarzyna Pruchnicka i gościni, Aleksandra Kleśda-Nawrocka – autorka bloga Prowincja od kuchni, historyczka, etnolożka i smakoszka. Będzie o kulinarnych ostatkach, smakołykach karnawału z dziś i z przeszłości, o historii pączka oraz jaką historię możemy wyczytać z kujawskiego talerza.

19.03.2022, 61’

Świat bałtyckich ryb z Gieno Mientkiewiczem

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W „Bistro” cudowny Gieno Mientkiewicz, będzie niezwykle smacznie i zdrowo! Gość zabierze nas w świat bałtyckich ryb. Będą śledzie, flądra, dorsz i nie tylko. Będzie rybny tatar, zupa z pomidorami i papryką, ale też rybne faworki. Proszę koniecznie usiąść z nami przy śniadaniu albo chociaż przy kawie, to będą niezwykle smaczne opowieści.

12.03.2022, 61’

Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
05.03.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
26.02.2022, 59’

Prowincja od kuchni z Aleksandrą Kleśta-Nawrocką

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
19.02.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
12.02.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
05.02.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
29.01.2022, 60’

Rozmowa z Moniką Kucią

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
22.01.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
15.01.2022, 59’

Z Dorotą Mintą o gotowaniu jako formą terapii

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Psycholożka Dorota Minta twierdzi, jak wielu psychologów na świecie, że „w kuchni, jak w soczewce, odbijają się obrazy naszego życia. Dzięki temu gotowanie może być doskonałą formą terapii”.
Dziś w „Bistro” będziemy gotować, ale nie tylko. Zobaczymy „jak na talerzu”, że jedzenie, to coś więcej, niż tylko smak i zaspokojenie głodu.

08.01.2022, 60’

Pierwsze Bistro w nowym roku

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
18.12.2021, 60’

Bez jakiej potrawy nie wyobrażacie sobie Wigilii?

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
11.12.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
04.12.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
27.11.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
20.11.2021, 60’

"Hiszpania do zjedzenia" Bartka Kieżunia

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
13.11.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
06.11.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
30.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
23.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
16.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
09.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
02.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
25.09.2021, 56’

gość: Bartek Kieżun

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
18.09.2021, 59’

Wracają po przerwie smaczności

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
03.07.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
26.06.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
19.06.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
12.06.2021, 60’

O winie i nie tylko....

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
05.06.2021, 60’

O twarogu

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Trzy dni temu obchodzony był, może państwo nie widzą, dzień twarogu – ustanowiony i powołany do życia przez mojego dzisiejszego gościa. Jest nim znawca i smakosz polskich serów zagrodowych, wielbiciel twarogu i niezwykły gawędziarz, Gieno Mientkiewicz. Przed nami godzina pięknych opowieści.

29.05.2021, 56’

O dłoniach w cieście

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

O dłoniach pełnych miłości i troski, które wyrabiają ciasto. Dziś bardzo sentymentalne #Bistro o tym, co najważniejsze, co co karmi i wzmacnia… w rozmowie z Moniką Kucią, kuratorką kulinarną.

22.05.2021, 59’

Dziecko w kuchni

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Dziś głównym bohaterem audycji będzie dziecko, dziecko w kuchni a gościem będzie osoba, która jak nikt wprowadza dzieci w ten przebogaty, przesmaczny i niezwykle rozwijający świat. Katia Roman-Trzaska opowiada o tym jak przez gotowanie uczyć wiary w siebie i samodzielności.

15.05.2021, 57’

Bistro specjalne

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Archiwalne rozmowy w Bistro

08.05.2021, 60’

Szparagi i słodkości

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Będzie obowiązkowo o szparagach! Będzie tez dużo słodkości – tego wszystkiego co sprawia, ze czujemy się domowo, bezpiecznie i miło. Będą też śledzie, dla tych, którzy ze słodyczy je lubią najbardziej. Jednym zdaniem z Dominiką Krzemińską (Przegryź, Kukułka) i Katarzyną Błońską (AleWino, Kukułka) rozmawiam o tym, co najsmaczniejsze.

01.05.2021, 60’

Kultura kulinarna

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W pierwszomajowym Bistro gościem Kasi Pruchnickiej jest Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika KUKBUK. Porozmawiamy o tym, że zwracamy coraz większą uwagę na to co kładziemy na talerzu i że to dobrze. Udowodnimy, że kulinaria są częścią kultury. Nie zabraknie tez dobrych wiosennych inspiracji kulinarnych.

24.04.2021, 60’

Kuchnia z lotu Drozda

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Z Pawłem Drozdem, autorem podcastu „Świat z lotu Drozda”, Katarzyna Pruchnicka rozmawia o kuchni survivalowej, poznawaniu świata za pomocą smaku, o przywiezionych z podróży przyprawach, ale też o domowym gotowaniu.

17.04.2021, 57’

Restauracje Berlina w pandemii

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Jak niemiecka gastronomia radzi sobie z konsekwencjami pandemii? Co obecna sytuacja zmieniła w nawykach kulinarnych berlińczyków? Czym smakuje Berlin i gdzie posmakować go najlepiej? Rozmowa z Małgosią Mintą, dziennikarką kulinarną.

10.04.2021, 60’

Rozmowa o winie

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

To spotkanie nie jest wprost o jedzeniu, jedzenie będzie tłem, bo z Tomaszem Prange-Barczyńskim rozmawiam głównie o winie.

03.04.2021, 60’

Najsmaczniejsza Wielkanoc

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

W Bistro w Wielką Sobotę o najlepszych daniach na święta, oraz o historii jedzenia i roli jedzenia w historii Katarzyna Pruchnicka porozmawia z Łukaszem Modelskim.

27.03.2021, 60’

Wielki Tydzień

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Z Agnieszką Kręglicka planujemy przygotowania do Wielkanocy, tej tradycyjnej ale i tej zupełnie nowej kulinarnie.

20.03.2021, 61’

Mniej mięsa

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Z Sylwią Majcher rozmawiam o fleksitarianizmie.

13.03.2021, 61’

Kino kulinarne

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Lucyna Zembowicz o popularności kulinariów w kinie, czyli o fascynujących filmach dokumentalnych o wybitnych szefach kuchni, wyjątkowych produktach kulinarnych i smakach.

06.03.2021, 60’

Podlasie od kuchni

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Joanna Jakubiuk, Podlasianka, szefowa kuchni, propagatorka tradycyjnych produktów i potraw, kocha ziemniaki z tej miłości powstała kilka lat temu książka „Ziemniak” w rozmowie o dobrej tradycyjnej kuchni.

20.02.2021, 60’

Toruńskie pierniki i nie tylko

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Z Aleksandrą Kleśtą-Nawrocką porozmawiam o festiwalach smaku przeróżnych, o kuchni staropolskiej, o tym czym była, co o niej wiemy i jak korzystamy z tego dziedzictwa, o piernikach, o promocji przez kulinaria.

13.02.2021, 61’

Kobieta w kuchni

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

O najlepszych daniach tych, które wychodzą z profesjonalnych kuchni, ale tez o tych domowych, o kobietach w gastronomii i o gastronomii w pandemii – gościem Bistro jest szefowa kuchni Agata Wojda.

06.02.2021, 60’

Smaki południa

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Włoski comford food, portugalskie owoce morza, mix aromatów ze Stambułu i odrobina hiszpańskiego słońca – to dziś znajdziemy na talerzu za sprawa Bartka Kieżuna.

30.01.2021, 61’

Pączki czy faworki

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

Z Moniką Kucią rozmawiam o kulinarnym aspekcie festiwalu Nowe Epifanie. W drugiej części z Sylwią Majcher o kuchni „zero waste”.

23.01.2021, 62’

Nieoczywiste smaki

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka
16.01.2021, 60’

To co najlepsze

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

„Fine dining” – najlepsze, najdroższe, wyjątkowe – o tym z Justyną Adamczyk a do Stambułu zabierze nas Bartek Kieżun.

09.01.2021, 62’

Pierwsze spotkanie w Bistro

PROWADZENIE: Katarzyna Pruchnicka

O kulinarnych podróżach w pandemii i o gościnności, która jest podstawa działania restauracji.

doładowanie ...