Idź do treści
Dodaj do ulubionych
katarzyna.pruchnicka@radio357.pl
Link skopiowany. Podziel sie nim gdzie tylko chcesz!
Katarzyna Pruchnicka

Bistro

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu. Audycję prowadzi Katarzyna Pruchnicka. Na antenie Radia 357 w sobotę o godz. 8:00.
25.03.2023, 120’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Marcin Cichoński
Czy wiecie, że spotykamy się w Międzynarodowym Dinu Gofra? A w tygodniu mamy dzień żelków oraz Międzynarodowy Dzień Uznania Chwastów (mniam, mniam, dobre chwasty). O tym opowiadać będzie Michał Bonarowski, który zaprosi Państwa na dziesiątki wydarzeń kulinarnych. W drugiej części audycji gościnią będzie Monika Kucia, odpowiedzialna za festiwal Nowe Epifanie 2023. Porozmawiamy o przedwojennych infulenserkach kulinarnych oraz o tym, jak w czasach zagrożenia życia na Ziemi wielki post nabiera zupełnie innego sensu. Zaprasza druh zastępowy, Marcin Cichoński
18.03.2023, 120’

O dobrym jedzeniu...

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro, jak co tydzień, z Michałem Bonarowskim polecimy najciekawsze wydarzenia kulinarne, które przed nami. To już od ósmej, a tuż po dziewiątej w studiu pojawi się dziennikarka, kulturoznawczyni, autorka książki "O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu." Agata Michalak. Pisze o przyjemnościach płynących z kultury i jedzenia i o tym będziemy rozmawiać. Pretekstem do rozmowy o przyjemności będzie ciasto drożdżowe.
11.03.2023, 120’

W poszukiwaniu dobrego jedzenia

Katarzyna Pruchnicka
W śniadaniowej porze jak zwykle w Radiu 357 będzie smacznie. Już od ósmej Katarzyna Pruchnicka razem z Michałem Bonarowskim zaproszą państwa na ważne, atrakcyjne albo zwyczajnie przyjemne wydarzenia kulinarne wybrane z nadchodzącego tygodnia. A po dziewiątej ugościmy w Bistro restauratorkę, felietonistkę kulinarną Agnieszkę Kręglicką. Będzie o szukaniu dobrego jedzenia, o młodym szpinaku i dobrym cieście na weekend. A wszystko w aromacie cytrusów, których sezon właśnie dobiega końca. W śniadaniowej porze jak zwykle w Radiu 357 będzie smacznie. Już od ósmej jak co tydzień razem z Michałem Bonarowskim zaprosimy państwa na ważne, atrakcyjne albo zwyczajnie przyjemne wydarzenia kulinarne wybrane z nadchodzącego tygodnia. A po dziewiątej ugoszczę w Bistro restauratorkę, felietonistkę kulinarną Agnieszkę Kręglicką. Porozmawiamy o szukaniu dobrego jedzenia, o młodym szpinaku i dobrym cieście na weekend. A wszystko w aromacie cytrusów, których sezon właśnie dobiega końca. Zapraszam, Katarzyna Pruchnicka.
04.03.2023, 120’

Wyjątkowo smaczny poranek

Katarzyna Pruchnicka
Po miesięcznej przerwie, z ogromną przyjemnością wracam do mojego radiowego Bistro. W sobotę już od 8, w rozmowie z Michałem Bonarowskim poznamy zwycięzców plebiscytu na najlepszy produkt roślinny, zawitamy do Katowic na wyjątkowa kolację i pozdrowimy koła gospodyń wiejskich. W naszych opowieściach pojawią się tez Robert Makłowicz i Magda Gessler. A po dziewiątej, bardzo szeroko o kuchni porozmawiam z Daria Pawlewską, dziennikarką, która w kulinariach widzi co najmniej tak samo wiele jak ja. Zapraszam na niezwykle smaczny śniadaniowy poranek, Katarzyna Pruchnicka.
25.02.2023, 120’

Do stołu zaprasza Beata Kwiatkowska

Beata Kwiatkowska
18.02.2023, 120’

O pistacjach i Londynie

Marcin Cichoński
Jeszcze się nie wstaliśmy po tłustym czwartku, a nowy tydzień stawia przed nami nowe wyzwania. Między innymi święto pistacji, o którym opowie Michał Bonarowski i podejdzie do niego bardzo poważnie. Dowiemy się do czego stosować kruszonkę pistacjową i jakie desery łączyć z pistacjami. Druga część audycji to kulinarna wyprawa do Londynu. Nasz korespondent, Artur Kieruzal w cudowny sposób opowie o tym, czym pachnie i smakuje stolica Zjednoczonego Królestwa. Cy wciąż można kupić fish & chips pakowane w gazetę? Jaką rolę w angielskim społeczeństwie pełnią puby i czy lokalny ale lub bitter można bez problemu kupić za rogiem. English breakfast, polish dumplings, curry i steki z krokodyla. Tego trzeba posłuchać. Zaprasza druh zastępowy, Marcin Cichoński.
11.02.2023, 120’

Walentynkowa kolacja przy piwie

Marcin Cichoński
W sobotnim "Bistro" druh zastępowy Marcin Cichoński zaprosi Państwa do odpowiedniego przygotowania się na nadchodzący tydzień. Wraz z Michałem Bonarowskim porozmawia o Walentynkach i kuchennych afrodyzjakach, o tłustym czwartku oraz o ciekawych festiwalach kulinarnych. W drugiej godzinie gościem będzie Dorota Chrapek, dyplomowany piwowar, zdobywca tytułu Piwowar Roku 2010 i laureat Grand Champion festiwalu Birofilia. Jakie piwo pasuje do deseru czekoladowego? Czy piwa kraftowe muszą być drogie? Czy w Polsce naprawdę dokonała się rewolucja piwna? Zapraszamy od 8:00 do 10:00.
04.02.2023, 121’

Śniadania XVII i XVIII wieku

Beata Kwiatkowska
Jak wyglądało śniadanie w Polsce w XVII i XVIII wieku? W Bistro zaczynamy dzień od deserowej piany z kawy według przepisu z 1795 roku. Zamiast kawy z mlekiem migdałowym, mamy dla Was polewkę migdałową. Czy to prawda, że w przeszłości wszyscy (także dzieci) pałaszowali o poranku polewkę piwną? Czy sangwinik i melancholik mogli jeść to samo? Czy to możliwe, że kuchnia polska wieki temu przypominała tę azjatycką? O kuchni z przeszłość, rekonstrukcji dawnych smaków, dietach sprzed wieków opowiedzą : Joanna Jaroć i Norbert Sokołowski z Muzeum Króla Jana III w Wilanowie. Zaczniemy jednak od współczesnej tradycji, czyli wydarzeń kulinarnych, które w kalendarzu zapisał Michał Bonarowski. Na Bistro zaprasza Beata Kwiatkowska.
28.01.2023, 120’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
21.01.2023, 120’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
14.01.2023, 119’

Goście: M. Bonarowski i B. Gałązka

Katarzyna Pruchnicka
W dzisiejszym Bistro będzie, jak zwykle, dobra kawa na dobry początek weekendu. Z Michałem Bonarowskim, jak co tydzień, opowiemy o wartych uwagi wydarzeniach kulinarnych. To będzie dobry pretekst, żeby zaplanować rok z dużym wyprzedzeniem, ponieważ obejmiemy spojrzeniem cały 2023. A po dziewiątej będzie nowocześnie i historycznie, ale na pewno bardzo smacznie. Bogdan Gałązka, szef kuchni, który stworzył restauracje w Zamku w Malborku, a gotowania uczył się w Nowym Jorku opowie między innymi o dobrym daniu na początek dnia. Nie polecam słuchania tej rozmowy bez śniadania.
07.01.2023, 120’

Goście: Michał Bonarowski i Aleksander Baron

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro Katarzyna Pruchnicka razem z Michałem Bonarowskim podsumują kulinarnie 2022 i zapowiedzą wydarzenia w 2023 roku. A w drugiej części, Aleksander Baron opowie o kuchni japońskiej, niemieckiej i wielu innych. Tematem głównym będzie kulinarne doświadczanie świata.
31.12.2022, 120’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
24.12.2022, 120’

Wigilijny poranek

Katarzyna Pruchnicka
W wigilijny poranek razem z Michałem Bonarowskim poznamy zupełnie nietypowe obyczaje, nie tylko kulinarne, związane ze Świętami Bożego Narodzenia - to w pierwszej części, a w drugiej z Kaszubską Kozą sprawdzimy, czy zwierzęta mówią ludzkim głosem o północy. A twórcą Kaszubskiej Kozy jest mistrz kozich serów, cudowny gawędziarz i znawca smaków Tomasz Strubiński. To on będzie naszym gościem.
17.12.2022, 119’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
10.12.2022, 120’

Czas na rybę

Katarzyna Pruchnicka
Jak co tydzień, chwilę po ósmej Katarzyna Pruchnicka i Michał Bonarowski opowiedzą nam o czekających nas atrakcjach kulinarnych, w tym tygodniu będą też przedświąteczne prezenty książkowe. A w drugiej części, po dziewiątej, rozprawimy się z rybą z wigilijnego stołu. Nawet jeśli nie jedzą państwo ryby często, w Wigilię pojawia się na stole w różnych, świątecznych formach. Porozmawiamy o tym jak wybrać dobrą rybę, dobrą dla nas i dla środowiska. Gdzie i jak ją znaleźć? O tym opowie nam Joanna Ornoch z organizacji pozarządowej Marine Stewardship Council. A po chwili, gdy już dobra ryba będzie kupiona, Gieno Mientkiewicz zawita do studia z przepisami na wyjątkowe śledzie i najsmaczniejsze zupy rybne. Smacznego.
03.12.2022, 121’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
26.11.2022, 120’

Michał Bonarowski i Ala Pękalska

Katarzyna Pruchnicka
Ostatni tydzień był pod znakiem zakupowego szaleństwa. Konsumpcyjne święto pod znakiem "black friday" już za nami, a w sobotnim Bistro porozmawiamy o tym jak kupować mądrze i co dobrego z tego ugotować. Ala Pękalska z Fundacji Kupuj Odpowiedzialnie poradzi i zainspiruje, lista zakupów, która powstanie w Bistro będzie smaczna, ekologiczna i ekonomiczna. To po dziewiątej a w pierwszej części, jak co tydzień z Michałem Bonarowskim zapełnimy kalendarz wyjątkowymi wydarzeniami kulinarnymi.
19.11.2022, 121’

Gość: Grzegorz Łapanowski

Katarzyna Pruchnicka
W sobotni poranek jak zwykle zaplanujemy tydzień obfity w wydarzenia kulinarne - to dzięki Michałowi Bonarowskiemu, a po dziewiątej pojawi się w studiu kolejny gość. Znają go państwo nie tylko z książek pełnych pomysłów i opowieści kulinarnych, z telewizji (Top Chef), ale też co ważne a może najważniejsze z edukacyjnej działalności z Fundacją Szkoła na widelcu. Grzegorz Łapanowski takich edukacyjnych kulinarnych wyzwań podejmuje wiele i o nich też będziemy rozmawiać. Przepisy na śniadanie, obiad i kolacje pojawią się na pewno.
12.11.2022, 120’

Mazury okiem i smakiem Ewy Michalskiej

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro, w pierwszej godzinie, jak co tydzień, Michał Bonarowski wybierze dla nas i opowie o godnych zainteresowania wydarzeniach kulinarnych, a w drugiej godzinie w studiu pojawi się Ewa Michalska, która zabierze nas na Mazury. Opowieści będzie dużo, nie tylko kulinarnych. W rozmowie o smakach będziemy blisko ziemi, lasu, wody, pola.
05.11.2022, 120’

Michał Bonarowski i Joanna Matyjek

Katarzyna Pruchnicka
Sobotni poranek zaczniemy jak zwykle smacznie. Na początek dużo dobrej muzyki i plan z najciekawszymi wydarzeniami kulinarnymi, które co tydzień wybiera dla nas Michał Bonarowski. Po dziewiątej moim będzie Joanna Matyjek, kulinarna fotografka, która gotuje równie pięknie. Porozmawiamy nie tylko o gruszkach. Zaplanujemy między innymi menu imieninowe, przygotujemy zdrowy zestaw kiszonek a na deser dobrą ziołowa herbatę. Zapraszam, Katarzyna Pruchnicka.
29.10.2022, 120’

Cały świat na talerzu

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro zwiedzimy całą Polskę dzięki wydarzeniom kulinarnym wybranym, jak co tydzień, przez Michała Bonarowskiego. Z ukraińskim akcentem zawita Zoriana Varenia. Odwiedzimy również daleki świat. Do Japonii zabierze nas nasza serwisowa korespondentka Dominika Giordano. Poznamy Dominikę z bogatej kulinarnej strony. I będą też dynie! Dużo dyni.
22.10.2022, 120’

Zaprasza Beata Kwiatkowska

Beata Kwiatkowska
15.10.2022, 120’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
08.10.2022, 120’

Stół łączy mięsożerców i wegan

Katarzyna Pruchnicka
W pierwszej godzinie, jak zwykle będzie dużo porannej muzyki. Pojawi się też Michał Bonarowski, który zaplanuje nam tydzień wybierając najlepsze wydarzenia kulinarne. W drugiej godzinie porozmawiam z Janem Kuroniem o wspomnieniach nie tylko kulinarnych, o tym jak stół łączy mięsożerców i wegan, o tym co najlepiej zjeść na śniadanie i o wielu najsmaczniejszych sprawach.
01.10.2022, 120’

Kuchnia z czterech stron świata

Katarzyna Pruchnicka
W pierwszej godzinie, jak zwykle, zagramy dużo piosenek przydatnych do dobrego otwarcia weekendu i z Michałem Bonarowskim zaprogramujemy tydzień wartymi uwagi imprezami kulinarnymi. A w drugiej godzinie gościem Bistro będzie Piotr Ibrahim Kalwas, powieściopisarz (nominacje do Nike), dziennikarz, który powita nas w kuchni z czterech stron świata. Przed nami moje ulubione rozmowy, do których klucz mają kulinaria.
24.09.2022, 119’

O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwią Majcher

Katarzyna Pruchnicka
O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwia Majcher. Będziemy mówić o dobrym, smacznym, zdrowym, prostym i – co staje się coraz ważniejsze – nie kosztownym jedzeniu. A przed dziewiątą (i tak już będzie co tydzień) Michał Bonarowski zaplanuje nam tydzień - to dla wszystkich amatorów wydarzeń kulinarnych. Smacznego!
17.09.2022, 60’

Gość: Tomasz Jakubiak

Katarzyna Pruchnicka
Przy bistrowym stole usiądzie ze mną człowiek, który kocha gotować do tego stopnia, że nam wszystkim jego osoba kojarzy się jedynie z dobrym jedzeniem. Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny, smakosz i znawca. Przez godzinę dostaniemy od niego dużo praktycznej kulinarnej wiedzy, aromatycznych inspiracji i opowieści o tym co dobre i najlepsze!
10.09.2022, 59’

Ziemniak w roli głównej

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro bohaterów będzie dwóch: Maciej Nowicki - szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie oraz ziemniak .
03.09.2022, 60’

Smacznie i zdrowo z Katarzyną Błażejewską-Stuhr

Katarzyna Pruchnicka
27.08.2022, 60’

Podhalańskie smaki

Katarzyna Pruchnicka
O tym co warto na Podhalu zjeść (poza oscypkami), na co jest sezon... ale też o tym, jak odkryć tradycje kulinarne na nowo, opowie Marcin Gruszka - szef kuchni restauracji Widok w Hotelu Harnaś.
20.08.2022, 60’

Hodowla balkonowa warzyw

Katarzyna Pruchnicka
Piotr Kucharski gościem Bistro
13.08.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
06.08.2022, 60’

Dobrze korzystać z lata w kuchni

Katarzyna Pruchnicka
Kuchnia i ekologia z Sylwią Majcher.
30.07.2022, 60’

Gościni: Natalia Sitarska z Tasteaway

Marcin Cichoński
O podróżach kulinarnych, w tym z dziećmi, o próbowaniu, poznawaniu i sprawdzaniu nowego.
23.07.2022, 59’

Na Bistro zaprasza Beata Kwiatkowska

Beata Kwiatkowska
16.07.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
09.07.2022, 60’

Roślinna kuchnia miłości

Katarzyna Pruchnicka
gościnie: Ida Kulawik, Katarzyna Czarnecka
02.07.2022, 60’

Smaki Grecji

Katarzyna Pruchnicka
Bistro umościło się w wakacjach. Smakuje nam letni, wypoczynkowy, podróżniczy nastrój. Dla wszystkich, którzy mają Grecję w wakacyjnych planach, ta audycja będzie świetnym przewodnikiem. A Ci którzy, do Grecji nie pojadą w tym roku, będą mogli posmakować jej we własnej kuchni.
25.06.2022, 61’

Rewizyta Marcina Cichońskiego

Katarzyna Pruchnicka
Co tydzień w poniedziałek jestem gościem w Kieruj się na południe, u gospodarza Cichego. W sobotę Marcin był gościem w Bistro. Były kulinarne wspomnienia z dzieciństwa i podróże po smaki. Był bób, truskawki i muzyka do zjedzenia.
18.06.2022, 60’

Opowieści o twarogu Gienia Mientkiewicza

Katarzyna Pruchnicka
11.06.2022, 60’

Przetwory z Joanną Matyjek

Katarzyna Pruchnicka
04.06.2022, 60’

O szparagach z Pascalem Brodnickim

Katarzyna Pruchnicka
28.05.2022, 59’

Gość: Bartek Kieżun

Katarzyna Pruchnicka
21.05.2022, 60’

Michał Anioł Bonarowski o dobrych smakach

Katarzyna Pruchnicka
14.05.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
07.05.2022, 58’

O szparagach z Maciejem Nowickim

Katarzyna Pruchnicka
30.04.2022, 60’

O pesto z pokrzywy z Agnieszką Kręglicką

Katarzyna Pruchnicka
23.04.2022, 60’

Gość: Aleksander Baron

Katarzyna Pruchnicka
16.04.2022, 61’

Kulinarno-świąteczne opowieści Marty Gessler

Katarzyna Pruchnicka
W Wielkosobotnim Bistro dostaniemy przepis na cudowne, aromatyczne, i z historią, dania, które postawimy na stole. Na kulinarno-świąteczne opowieści gwarancję daje spotkanie Katarzyny Pruchnickiej z Martą Gessler.
09.04.2022, 60’

Dobre restauracje z Witem Szychowskim

Katarzyna Pruchnicka
02.04.2022, 59’

Gaja Kuroń

Katarzyna Pruchnicka
Bardzo smacznie i rodzinnie, o Kuroniach też.
26.03.2022, 58’

Gość: Aleksandra Kleśda-Nawrocka (Prowincja od kuchni)

Katarzyna Pruchnicka
Katarzyna Pruchnicka i gościni, Aleksandra Kleśda-Nawrocka – autorka bloga Prowincja od kuchni, historyczka, etnolożka i smakoszka. Będzie o kulinarnych ostatkach, smakołykach karnawału z dziś i z przeszłości, o historii pączka oraz jaką historię możemy wyczytać z kujawskiego talerza.
19.03.2022, 61’

Świat bałtyckich ryb z Gieno Mientkiewiczem

Katarzyna Pruchnicka
W „Bistro” cudowny Gieno Mientkiewicz, będzie niezwykle smacznie i zdrowo! Gość zabierze nas w świat bałtyckich ryb. Będą śledzie, flądra, dorsz i nie tylko. Będzie rybny tatar, zupa z pomidorami i papryką, ale też rybne faworki. Proszę koniecznie usiąść z nami przy śniadaniu albo chociaż przy kawie, to będą niezwykle smaczne opowieści.
12.03.2022, 61’

Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna

Katarzyna Pruchnicka
05.03.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
26.02.2022, 59’

Prowincja od kuchni z Aleksandrą Kleśta-Nawrocką

Katarzyna Pruchnicka
19.02.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
12.02.2022, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
05.02.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
29.01.2022, 60’

Rozmowa z Moniką Kucią

Katarzyna Pruchnicka
22.01.2022, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
15.01.2022, 59’

Z Dorotą Mintą o gotowaniu jako formą terapii

Katarzyna Pruchnicka
Psycholożka Dorota Minta twierdzi, jak wielu psychologów na świecie, że „w kuchni, jak w soczewce, odbijają się obrazy naszego życia. Dzięki temu gotowanie może być doskonałą formą terapii”. Dziś w „Bistro” będziemy gotować, ale nie tylko. Zobaczymy „jak na talerzu”, że jedzenie, to coś więcej, niż tylko smak i zaspokojenie głodu.
08.01.2022, 60’

Pierwsze Bistro w nowym roku

Katarzyna Pruchnicka
18.12.2021, 60’

Bez jakiej potrawy nie wyobrażacie sobie Wigilii?

Katarzyna Pruchnicka
11.12.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
04.12.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
27.11.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
20.11.2021, 60’

"Hiszpania do zjedzenia" Bartka Kieżunia

Katarzyna Pruchnicka
13.11.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
06.11.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
30.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
23.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
16.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
09.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
02.10.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
25.09.2021, 56’

gość: Bartek Kieżun

Katarzyna Pruchnicka
18.09.2021, 59’

Wracają po przerwie smaczności

Katarzyna Pruchnicka
03.07.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
26.06.2021, 59’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
19.06.2021, 60’

Brzęk garnków w najlepszym wydaniu

Katarzyna Pruchnicka
12.06.2021, 60’

O winie i nie tylko....

Katarzyna Pruchnicka
05.06.2021, 60’

O twarogu

Katarzyna Pruchnicka
Trzy dni temu obchodzony był, może państwo nie widzą, dzień twarogu - ustanowiony i powołany do życia przez mojego dzisiejszego gościa. Jest nim znawca i smakosz polskich serów zagrodowych, wielbiciel twarogu i niezwykły gawędziarz, Gieno Mientkiewicz. Przed nami godzina pięknych opowieści.
29.05.2021, 56’

O dłoniach w cieście

Katarzyna Pruchnicka
O dłoniach pełnych miłości i troski, które wyrabiają ciasto. Dziś bardzo sentymentalne #Bistro o tym, co najważniejsze, co co karmi i wzmacnia... w rozmowie z Moniką Kucią, kuratorką kulinarną.
22.05.2021, 59’

Dziecko w kuchni

Katarzyna Pruchnicka
Dziś głównym bohaterem audycji będzie dziecko, dziecko w kuchni a gościem będzie osoba, która jak nikt wprowadza dzieci w ten przebogaty, przesmaczny i niezwykle rozwijający świat. Katia Roman-Trzaska opowiada o tym jak przez gotowanie uczyć wiary w siebie i samodzielności.
15.05.2021, 57’

Bistro specjalne

Katarzyna Pruchnicka
Archiwalne rozmowy w Bistro
08.05.2021, 60’

Szparagi i słodkości

Katarzyna Pruchnicka
Będzie obowiązkowo o szparagach! Będzie tez dużo słodkości – tego wszystkiego co sprawia, ze czujemy się domowo, bezpiecznie i miło. Będą też śledzie, dla tych, którzy ze słodyczy je lubią najbardziej. Jednym zdaniem z Dominiką Krzemińską (Przegryź, Kukułka) i Katarzyną Błońską (AleWino, Kukułka) rozmawiam o tym, co najsmaczniejsze.
01.05.2021, 60’

Kultura kulinarna

Katarzyna Pruchnicka
W pierwszomajowym Bistro gościem Kasi Pruchnickiej jest Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika KUKBUK. Porozmawiamy o tym, że zwracamy coraz większą uwagę na to co kładziemy na talerzu i że to dobrze. Udowodnimy, że kulinaria są częścią kultury. Nie zabraknie tez dobrych wiosennych inspiracji kulinarnych.
24.04.2021, 60’

Kuchnia z lotu Drozda

Katarzyna Pruchnicka
Z Pawłem Drozdem, autorem podcastu "Świat z lotu Drozda", Katarzyna Pruchnicka rozmawia o kuchni survivalowej, poznawaniu świata za pomocą smaku, o przywiezionych z podróży przyprawach, ale też o domowym gotowaniu.
17.04.2021, 57’

Restauracje Berlina w pandemii

Katarzyna Pruchnicka
Jak niemiecka gastronomia radzi sobie z konsekwencjami pandemii? Co obecna sytuacja zmieniła w nawykach kulinarnych berlińczyków? Czym smakuje Berlin i gdzie posmakować go najlepiej? Rozmowa z Małgosią Mintą, dziennikarką kulinarną.
10.04.2021, 60’

Rozmowa o winie

Katarzyna Pruchnicka
To spotkanie nie jest wprost o jedzeniu, jedzenie będzie tłem, bo z Tomaszem Prange-Barczyńskim rozmawiam głównie o winie.
03.04.2021, 60’

Najsmaczniejsza Wielkanoc

Katarzyna Pruchnicka
W Bistro w Wielką Sobotę o najlepszych daniach na święta, oraz o historii jedzenia i roli jedzenia w historii Katarzyna Pruchnicka porozmawia z Łukaszem Modelskim.
27.03.2021, 60’

Wielki Tydzień

Katarzyna Pruchnicka
Z Agnieszką Kręglicka planujemy przygotowania do Wielkanocy, tej tradycyjnej ale i tej zupełnie nowej kulinarnie.
20.03.2021, 61’

Mniej mięsa

Katarzyna Pruchnicka
Z Sylwią Majcher rozmawiam o fleksitarianizmie.
13.03.2021, 61’

Kino kulinarne

Katarzyna Pruchnicka
Lucyna Zembowicz o popularności kulinariów w kinie, czyli o fascynujących filmach dokumentalnych o wybitnych szefach kuchni, wyjątkowych produktach kulinarnych i smakach.
06.03.2021, 60’

Podlasie od kuchni

Katarzyna Pruchnicka
Joanna Jakubiuk, Podlasianka, szefowa kuchni, propagatorka tradycyjnych produktów i potraw, kocha ziemniaki z tej miłości powstała kilka lat temu książka "Ziemniak" w rozmowie o dobrej tradycyjnej kuchni.
20.02.2021, 60’

Toruńskie pierniki i nie tylko

Katarzyna Pruchnicka
Z Aleksandrą Kleśtą-Nawrocką porozmawiam o festiwalach smaku przeróżnych, o kuchni staropolskiej, o tym czym była, co o niej wiemy i jak korzystamy z tego dziedzictwa, o piernikach, o promocji przez kulinaria.
13.02.2021, 61’

Kobieta w kuchni

Katarzyna Pruchnicka
O najlepszych daniach tych, które wychodzą z profesjonalnych kuchni, ale tez o tych domowych, o kobietach w gastronomii i o gastronomii w pandemii - gościem Bistro jest szefowa kuchni Agata Wojda.
06.02.2021, 60’

Smaki południa

Katarzyna Pruchnicka
Włoski comford food, portugalskie owoce morza, mix aromatów ze Stambułu i odrobina hiszpańskiego słońca - to dziś znajdziemy na talerzu za sprawa Bartka Kieżuna.
30.01.2021, 61’

Pączki czy faworki

Katarzyna Pruchnicka
Z Moniką Kucią rozmawiam o kulinarnym aspekcie festiwalu Nowe Epifanie. W drugiej części z Sylwią Majcher o kuchni "zero waste".
23.01.2021, 62’

Nieoczywiste smaki

Katarzyna Pruchnicka
16.01.2021, 60’

To co najlepsze

Katarzyna Pruchnicka
"Fine dining" - najlepsze, najdroższe, wyjątkowe - o tym z Justyną Adamczyk a do Stambułu zabierze nas Bartek Kieżun.
09.01.2021, 62’

Pierwsze spotkanie w Bistro

Katarzyna Pruchnicka
O kulinarnych podróżach w pandemii i o gościnności, która jest podstawa działania restauracji.
doładowanie ...