Idź do treści
Poznaj wzmocnienie Zaloguj się
Aktywuj patronat Wzmocnij
Wspieraj na nowo Wzmocnij
Dorzuć nam coś więcej Wzmocnij
Bistro
23.11.2024, 121’
Bistro

Bistro

23.11.2024, 121’

W Bistro od rana kontynuujemy naszą degustacyjną podróż z najlepszymi serowarniami w Polsce, ale tym razem będzie to coś… nie-serowego! Polscy serowarzy zdobywają coraz więcej nagród na międzynarodowych konkursach, a my przepytamy na okoliczność ich kulisów Michała Jaremkiewicza, jedynego polskiego serowego jurora World Cheese Awards. Do tego zanurzymy się w przepysznie gorących klimatach, bo przecież listopadowa plucha to najlepszy czas, żeby zaplanować kulinarne wakacje pełne włoskich smaków! Redaktor Michał Bonarowski zapytał o polskie preferencje włoskich smaków Cristinę Catese, ulubioną przez Polaków włoską szefową kuchni - odpowiedzi niekoniecznie będą oczywiste! Rozważymy też, czy można połączyć ciasto, śliwkę suszoną kotleta mielonego - oczywiście, bo zajrzymy do kalendarza świąt kulinarnych. Na deser, oprócz przeglądu kalendarza wydarzeń kulinarnych, redaktor Bonarowski zrecenzuje najnowszą - i jak na razie jedyną - książkę kucharską ułatwiającą wykorzystanie modnego air-fryera, a właściwie wiatropieca, bo tak brzmi polska nazwa tego urządzenia. Wszystkiego Smacznego!