Idź do treści

Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->

Bistro
29.04.2023, 120’
Bistro

Zero waste

29.04.2023, 120’

"Gotować" będzie miłośniczka i propagatorka tego nurtu w kulinariach, Jagna Niedzielska. Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro, a dziś prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności.
Jak przygotować śniadanie, aby na talerzu nie został ani okruszek? Do czego można wykorzystać liście rzodkiewek i niewykorzystane części pora? Jak planować, aby nie marnować?

O śniadaniu bez reszty Jagna Niedzielska opowie Beacie Kwiatkowskiej. Wcześniej do Bistro wpadnie Michał Bonarowski, który zapełni nasz kalendarz wydarzeniami kulinarnymi.