Pierwsza godzina Bistro będzie pełna smaków i aromatów, które na żywo skomentują Kasia Pruchnicka i Michał Bonarowski podczas… degustacji w studio. Temat degustacji to na razie tajemnica. Do tego zanurzymy się w niezwykłych możliwościach derenia właśnie na początku okresu zbiorów. Porozmawiamy z Darią Ładochą, ulubioną przez miliony Polaków dziennikarką kulinarną, autorką książek i mistrzynią kuchni, która ujawni szczegóły swojego planowanego wyjątkowego jedynego specjalnego warsztatu kuchni tajskiej, który zapowiadamy z wyprzedzeniem. Zajrzymy też na Podlasie, które za fasadą sielskich i pysznych smaków lokalnych, kryje zaskakujące tajemnice. Przeglądając kalendarz imprez kulinarnych zaplanujemy m.in. świętowanie sezonu rydzowego, udział w najprawdziwszym redyku i poznamy polską odpowiedź na japońskie sushi.
Wszystkiego smacznego!