Idź do treści

Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->

Bistro
03.06.2023, 120’
Bistro

Twaróg na milion sposobów

03.06.2023, 120’

Kulinarne nowości związane z sezonowością nie tylko dotyczą bogactwa warzyw i owoców. W tym okresie najwspanialszy jest twaróg. To produkt, który jest tak codzienny, że czasem nie doceniamy jego sezonowości, bogactwa smaku i faktu, że w żadnym innym kraju tak wspaniały nie istnieje. A wiosną dodatkowo można go smacznie "ustroić" kwiatami (stokrotki, czarny bez, akacja) i ziołami.
O twarogu właśnie i jego święcie będziemy rozmawiać po dziewiątej. Posmakujemy tego co przyniesie do studia Gieno Mientkiewicz.
A od ósmej, jak co tydzień, zaplanujemy wyjątkowo smacznie obecność na wydarzeniach kulinarnych, których listę przygotuje Michał Bonarowski.