Idź do treści
„Wspieram, bo warto” Zaloguj się
„Poprawiacie mi nastrój” Popraw nam!
„Nie było to trudne” Przenieś patronat
Bistro
19.10.2024, 121’
Bistro

Bistro

19.10.2024, 121’

Bistowy poranek zaczynamy kolejnym odcinkiem serialu pt. “Dźwiękowe recenzje najlepszych polskich serów zagrodowych”, ale nie będzie to jedyna degustacja w tej audycji! Redaktor Bonarowski zaskoczy Katarzynę Pruchnicką, przynosząc do degustacji w studio kolejne niesamowite rzemieślnicze i artystyczne produkty kulinarne: tajemniczy rewolucyjny dodatek do dań oraz ciastko przygotowane specjalnie przez kultowego Lukullusa na otwarcie Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie.

W pierwszej godzinie Bistro porozmawiamy też z Sylwią Majcher, specjalistką m.in. od niemarnowania jedzenia, o jesiennych sposobach na dobre “zwykłe” przetwory oraz takie, które pozwolą nam zapobiegać marnowaniu jedzenia. Przejrzymy też najciekawsze wydarzenia z kalendarza kulinarnego i nadchodzące inspirujące święta kulinarne.