Idź do treści
„Wspieram, bo warto” Zaloguj się
„Poprawiacie mi nastrój” Popraw nam!
„Nie było to trudne” Przenieś patronat
Bistro
13.04.2024, 121’
Bistro

Bistro

13.04.2024, 121’

Katarzyna Pruchnicka zaprasza do stołu tuż po ósmej. W pierwszej godzinie Bistro, razem z Michałem Bonarowskim rozpocznie kondycyjne przygotowania do mistrzostw w jedzeniu najostrzejszych papryczek, zajrzy na świeżutko otwartą wystawę o jedzeniu w sztuce i sprawdzi jakie namiętności może wywołać bulion. Rozpoczniemy kondycyjne przygotowania do mistrzostw w jedzeniu najostrzejszych papryczek.
Zajrzymy na świeżutko otwartą wystawę o jedzeniu w sztuce.Rozdamy kupony na burgery w nowo otwartej restauracji Pasibusa w Warszawie. Zastanowimy się, jak jeść by zdrowo żyć i czy każda dieta jest dla każdego. Sprawdzimy jakie namiętności może wywołać bulion. Ugotujemy małe co nieco w plenerze, przeglądając archiwalny poradnik z roku 1984. A tuż po dziewiątej jej gościem będzie prof. Jarosław Dumanowski historyk, którego kulturowa historia kuchni i jedzenie zajmuje od dawna. Dowiemy się dużo o dawnej kuchni polskiej, ale nie tylko.