Idź do treści
Słuchasz? Wspieraj
Akcja: Teleportacja! Dołącz
Bistro
13.04.2024, 121’
Bistro

Bistro

13.04.2024, 121’

Katarzyna Pruchnicka zaprasza do stołu tuż po ósmej. W pierwszej godzinie Bistro, razem z Michałem Bonarowskim rozpocznie kondycyjne przygotowania do mistrzostw w jedzeniu najostrzejszych papryczek, zajrzy na świeżutko otwartą wystawę o jedzeniu w sztuce i sprawdzi jakie namiętności może wywołać bulion. Rozpoczniemy kondycyjne przygotowania do mistrzostw w jedzeniu najostrzejszych papryczek.
Zajrzymy na świeżutko otwartą wystawę o jedzeniu w sztuce.Rozdamy kupony na burgery w nowo otwartej restauracji Pasibusa w Warszawie. Zastanowimy się, jak jeść by zdrowo żyć i czy każda dieta jest dla każdego. Sprawdzimy jakie namiętności może wywołać bulion. Ugotujemy małe co nieco w plenerze, przeglądając archiwalny poradnik z roku 1984. A tuż po dziewiątej jej gościem będzie prof. Jarosław Dumanowski historyk, którego kulturowa historia kuchni i jedzenie zajmuje od dawna. Dowiemy się dużo o dawnej kuchni polskiej, ale nie tylko.