04.03.2025, 60’
Ciałopozytywność: gdzie leży granica między samoakceptacją a zaniedbaniem?
Plac na rozdrożu
Czy Polacy chcą różnorodności, czy tylko tolerują ją w ograniczonych dawkach? Dlaczego w Polsce „gruby” to obelga, a w innych krajach staje się... więcej
15.02.2025, 121’
Bistro
Bistro
Sobotę zaczynamy słodko-nostalgicznie. Jeśli kochasz czekoladową śliwkę nałęczowską, to możesz zostać projektantem jej opakowania lub w konkursie w... więcej
03.02.2025, 60’
Plac na rozdrożu
Plac na rozdrożu
Choć metod leczenia choroby otyłościowej - w tym skutecznych leków - przybywa, to Polacy tyją i będa tyć. Firmy farmaceutyczne szykują się więc do... więcej
01.02.2025, 119’
Bistro
Bistro
Jaka jest Kuchnia wrocławska? Jak o kluskach mówią słuchacze Radia357 w limerykach? Dlaczego warto wziąć rower i poszukać Ducha puszczy? Jakie owoce... więcej
18.01.2025, 120’
Bistro
Bistro
W pierwszej godzinie Bistro znowu zaglądamy do kulinarnych horoskopów ale też zbieramy w całość prawdziwe prognozy kulinarne na 2025, dzięki którym... więcej
05.12.2024, 60’
Plac na rozdrożu
Plac na rozdrożu
Jak się nie dać wciągnąć w triki w internetowych zakupach i jak wykorzystać je na swoją korzyść.
Michał Bonarowski, wykorzystując... więcej
Michał Bonarowski, wykorzystując... więcej
28.11.2024, 60’
Plac na rozdrożu
Plac na rozdrożu
Kiedy przestaniemy zabijać zwierzęta na jedzenie i zaczniemy jeść mięso sztucznie wytworzone? Pozornie wydaje się, że to odległa przyszłość.... więcej
07.10.2024, 60’
Plac na rozdrożu
Plac na rozdrożu
Tyjemy. Czasem tak bardzo, że jedynym sposobem rekomendowanym przez lekarzy jest operacja bariatryczna.
Co to jest? Kto się... więcej
Co to jest? Kto się... więcej
28.09.2024, 120’
Bistro
Bistro
Sobotni ranek zapachnie nam paprykarzem szczecińskim, którego święto tuż tuż, a wraz z nim huczne szczecińskie obchody. W oczekiwaniu na noc księgarń... więcej
21.09.2024, 120’
Bistro
Bistro
W najbliższą sobotę Bistro zaczniemy od zastanowienia się jak wesprzeć gastronomię na terenach powodziowych. Potem, z okazji dnia ziemniaka,... więcej
13.08.2024, 59’
Plac na rozdrożu
Plac na rozdrożu
Po co nam flagi na truskawkach, ziemniakach i malinach? Czy robiąc zakupy kupujemy produkty polskie czy nie ma to dla nas znaczenia? Wkrótce w... więcej
10.08.2024, 120’
Bistro
Bistro
W tym tygodniu Bistro zaczniemy popijając, bo mamy dokładne dane o tym jakie napoje lubią Polacy i to nie tylko w ciepłe dni. Przejrzymy oczywiście... więcej
03.08.2024, 120’
Bistro
Bistro
W najbliższym Bistro uczcimy światowy dzień arbuza przygotowując gazpacho arbuzowe na wciąż ciepłe dni. Redaktor Bonarowski zaserwuje przepis z... więcej
27.07.2024, 120’
Bistro
Bistro
Bistro rozpoczniemy o 8:00 od przejrzenia menu zawodników podczas Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Przestudiujemy dokładnie kilka najciekawszych dań z... więcej
15.07.2024, 60’
Co kryje się za błyszczącą fasadą gwiazdek Michelin?
Plac na rozdrożu
Cieszymy się z gwiazdek Michelin, ale co kryje się za błyszczącą fasadą? Czy wiemy, jak gwiazdki zmieniają szefów i restauracje? Jaka może być cena... więcej
25.05.2024, 120’
Bistro
Bistro
W sobotni ranek oprócz aromatu kawy obudzi nas także skwiercząca woń smakowitego hamburgera, bo już tuż tuż święto tego dania. Redaktor Bonarowski... więcej
04.05.2024, 121’
Bistro
Bistro
Tuż po ósmej Katarzyna Pruchnicka z Michałem Bonarowskim porozmawiają o porannej kawie, tej najlepszej, porozmawiają o nietypowym kulinarnym... więcej
20.01.2024, 120’
Bistro
Bistro
W najbliższej audycji Bistro spojrzymy zarówno w bliską jak i nieco dalszą przyszłość jedzenia.
Przez pierwszą godzinę Bistro Michał... więcej
Przez pierwszą godzinę Bistro Michał... więcej