14.09.2024, 120’
Bistro
Sobotni przegląd najważniejszych wydarzeń kulinarnych zaczniemy poważnie, bo pytaniem: czy dojdzie do kulinarno-dyplomatycznego konfliktu polsko -... więcej
07.09.2024, 120’
Bistro
W sobotę zaczniemy weekend od dobrego śniadania.Tuz po ósmej, jak co tydzień Katarzyna Pruchnicka przywita w Bistro wyjątkowego reportera kulinarnego... więcej
31.08.2024, 120’
Bistro
Ostatni tydzień wakacji Katarzyna Pruchnicka zacznie od czekoladowej uczty. Wyjątkowy reporter kulinarny Michał Bonarowski odwiedzi muzeum czekolady... więcej
17.08.2024, 120’
Bistro
W sobotni poranek radiowe Bistro otworzy wypoczęta urlopowo Katarzyna Pruchnicka. Tuż po ósmej przywita w studiu reportera kulinarnego Michała... więcej
10.08.2024, 120’
Bistro
W tym tygodniu Bistro zaczniemy popijając, bo mamy dokładne dane o tym jakie napoje lubią Polacy i to nie tylko w ciepłe dni. Przejrzymy oczywiście... więcej
03.08.2024, 120’
Bistro
W najbliższym Bistro uczcimy światowy dzień arbuza przygotowując gazpacho arbuzowe na wciąż ciepłe dni. Redaktor Bonarowski zaserwuje przepis z... więcej
27.07.2024, 120’
Bistro
Bistro rozpoczniemy o 8:00 od przejrzenia menu zawodników podczas Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Przestudiujemy dokładnie kilka najciekawszych dań z... więcej
13.07.2024, 120’
Bistro
Bonjour à tous les auditeurs de Radio357, comment allez-vous? Nous commençons maintenant notre émission culinaire spéciale!
Tak zacznie się... więcej
Tak zacznie się... więcej
29.06.2024, 119’
Bistro
Radiowy poranek zaczniemy jak zwykle kawą. W Bistro, tuż po ósmej Katarzyna Pruchnicka zaprosi na nią - jak co tydzień, Michała Bonarowskiego. Zajrzą... więcej
22.06.2024, 120’
Bistro
Tuż po ósmej Katarzyna Pruchnicka pierwszą kawą poczęstuje Michała Bonarowskiego. Będzie to bardzo dobra kawa prosto z mistrzostw basistów. Zajrzą... więcej
15.06.2024, 120’
Bistro
Tuż po ósmej jak w Bistro Katarzyna Pruchnicka spotka się z Michałem Bonarowskim.
zajrzymy się za kulisy nagród Michelin Guide, które... więcej
zajrzymy się za kulisy nagród Michelin Guide, które... więcej
08.06.2024, 120’
Bistro
Ósmego czerwca Bistro rozpoczniemy kontrowersją na temat egzotycznej zupy cytrynowej, która jakoby miałaby być ulubioną zupą Polaków. Po krótkim... więcej
01.06.2024, 120’
Bistro
Dziś dzień szczególny! Katarzyna Pruchnicka uhonoruje go w niezwykle smaczny sposób. Dzień Dziecka to święto, które mogą celebrować nie tylko dzieci,... więcej
25.05.2024, 120’
Bistro
W sobotni ranek oprócz aromatu kawy obudzi nas także skwiercząca woń smakowitego hamburgera, bo już tuż tuż święto tego dania. Redaktor Bonarowski... więcej
18.05.2024, 120’
Bistro
W sobotni ranek wrócimy na chwilę do dnia hummusu! Posłuchajcie, jakie hummusowe inspiracje przesłali nam słuchacze Bistro po ostatniej audycji.... więcej
11.05.2024, 120’
Bistro
W sobotę jak zwykle jemy dobre śniadanie z Katarzyną Pruchnicką. Tuż po ósmej dołączy do niej Michał Bonarowski z którym przyrządzą humus, tym razem... więcej
04.05.2024, 121’
Bistro
Tuż po ósmej Katarzyna Pruchnicka z Michałem Bonarowskim porozmawiają o porannej kawie, tej najlepszej, porozmawiają o nietypowym kulinarnym... więcej
27.04.2024, 121’
Bistro
Katarzyna Pruchnicka tuż po ósmej do radiowego Bistra jak co tydzień zaprosi Michała Bonarowskiego. Zajrzą do kalendarza wydarzeń kulinarnych, zjedzą... więcej
20.04.2024, 120’
Bistro
Rozpoczniemy od wagi ciężkiej: zjedz całego wielkiego placka po węgiersku, a posiłek będzie za darmo. Ile kilogramów musisz pochłonąć? Ujawnimy to i... więcej
13.04.2024, 121’
Bistro
Katarzyna Pruchnicka zaprasza do stołu tuż po ósmej. W pierwszej godzinie Bistro, razem z Michałem Bonarowskim rozpocznie kondycyjne przygotowania do... więcej
06.04.2024, 120’
Bistro
Michał Bonarowski poda gorące jak rozgrzana patelnia doniesienia ze świata wydarzeń kulinarnych w Polsce. Oto menu na sobotni poranek:
więcej
30.03.2024, 120’
Bistro
W sobotę rano, przed nami wyjątkowe wydanie radiowego Bistro. Wielkanocna tradycja, ale też nowości pojawia się tuż po ósmej w rozmowie Katarzyny... więcej
09.03.2024, 121’
Bistro
Jak co tydzień Katarzyna Pruchnicka i Michal Bonarowski wybiorą dla Was najciekawsze wydarzenia kulinarne. W czym warto wziąć udział w... więcej
24.02.2024, 120’
Bistro
Poranek zaczynamy od "Bistro" i spotkania z Katarzyną Pruchnicką, która zaprasza Was na pyszną, aromatyczną kawę. Do stołu usiądzie również Michal... więcej
17.02.2024, 120’
Bistro
Czekamy na państwa z kubkiem porannej kawy.
Jak co tydzień, już od 8 Katarzyna Pruchnicka przepyta Michała Bonarowskiego z planu wydarzeń... więcej
Jak co tydzień, już od 8 Katarzyna Pruchnicka przepyta Michała Bonarowskiego z planu wydarzeń... więcej
03.02.2024, 120’
Bistro
Przegląd najciekawszych wydarzeń kulinarnych zrobią dla Was: Katarzyna Pruchnicka i Michal Anioł Bonarowski. Oprócz tego, wybierzemy się nieco dalej,... więcej
27.01.2024, 119’
Bistro
Takiego Bistro jeszcze nie było. Michał Bonarowski w studiu będzie prowadził eksperymenty na smaku i powonieniu redaktora Cichońskiego. Porozmawiamy... więcej
20.01.2024, 120’
Bistro
W najbliższej audycji Bistro spojrzymy zarówno w bliską jak i nieco dalszą przyszłość jedzenia.
Przez pierwszą godzinę Bistro Michał... więcej
Przez pierwszą godzinę Bistro Michał... więcej
06.01.2024, 120’
Bistro
Przy porannej kawie, a może nawet sobotnim śniadaniu towarzyszyć Wam będą cotygodniowe rozmowy Katarzyna Pruchnicka w "Bistro". Chwile po ósmej razem... więcej
23.12.2023, 120’
Bistro
Sobotni poranek, dzień przed Wigilią można, a może nawet trzeba spędzić w kuchni. W radiowym Bistro będzie rodzinnie i świątecznie. Proszę sobie... więcej
16.12.2023, 120’
Bistro
Przez dwie godziny Katarzyna Pruchnicka i Michał Bonarowski zaczytają się najsmaczniej na świecie.
Stół radiowego Bistro będzie wypełniony po... więcej
Stół radiowego Bistro będzie wypełniony po... więcej
18.11.2023, 120’
Bistro
W listopadowe dni jedną z najprzyjemniejszych sytuacji jest wygodny fotel, książka i kubek herbaty. Jeśli dołożymy do tego coś do pogryzania, to... więcej
11.11.2023, 120’
Bistro
Dziś w święto niepodległości. Dobrze było by posmakować kuchni polskiej. Takich wyemitowanych juz audycji Bistro jest w Twoje357.
Bardzo... więcej
Bardzo... więcej
28.10.2023, 120’
Bistro
Katarzyna Pruchnicka, po kilkutygodniowej nieobecności, przywita państwa w sobotnim Bistro.
W pierwszej części pojawi się Michał Bonarowski,... więcej
W pierwszej części pojawi się Michał Bonarowski,... więcej
14.10.2023, 120’
Na śniadanie i kawę zaprasza Marcin Cichoński
Bardzo podoba mi się pomysł, by święto jaja było ruchome. Bardzo lubię też orzeszki i nachosy i o tym porozmawiamy z Michałem Bonarowskim, z którym w... więcej
23.09.2023, 120’
Paprykarz szczeciński
W sobotę Kasia Pruchnicka z Michałem Bonarowskim obudzą Słuchaczy niepowtarzalnym aromatem i smakiem kultowego paprykarza szczecińskiego w okrągłą... więcej
16.09.2023, 120’
Kaszubska Koza
Mamy nadzieję, że sobota u państwa zapowiada się pięknie, w Radiu357 między 8.00 a 10.00 będzie bardzo smaczne.
O czym w tym tygodniu... więcej
O czym w tym tygodniu... więcej
09.09.2023, 120’
Zamknąć lato w słoiku
Katarzyna Pruchnicka zaprasza Was do wspólnego stołu w radiowym "Bistro".
Przed nami dużo ciekawych rozmów. Pierwsza chwilę po 8:00.... więcej
Przed nami dużo ciekawych rozmów. Pierwsza chwilę po 8:00.... więcej
26.08.2023, 120’
Domowe wypieki sobotniego poranka
Jak co tydzień Katarzyna Pruchnicka zje z Państwem sobotnie śniadanie, ale nie będzie w studiu sama.W pierwszej części pojawi się w studiu Michał... więcej
19.08.2023, 120’
Brzęk garnków w najlepszym wydaniu
W dzisiejszym Bistro Katarzyna Pruchnicka zaprasza na spotkanie z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek - orientalistką, badaczką kultury kulinarnej,... więcej
12.08.2023, 120’
Brzęk garnków w najlepszym wydaniu
Co w audycji? Prowadząca zabierze Was na kulinarną wycieczkę po Polsce. Nie sama oczywiście! W pierwszej części razem z Michałem Bonarowskim zapełnią... więcej
05.08.2023, 120’
Brzęk garnków w najlepszym wydaniu
W sobotni poranek posmakujemy świata. Od ósmej z Michałem Bonarowskim przemierzymy Polskę w poszukiwaniu wartościowych i ciekawych wydarzeń... więcej
29.07.2023, 120’
Kuchnia japońska
W sobotni poranek zaplanujemy kulinarnie cały tydzień. Michał Bonarowski opowie nam o najciekawszych wydarzeniach kulinarnych, które przed nami, ale... więcej
22.07.2023, 120’
Brzęk garnków z Augustowa
Dziś w pierwszej godzinie Bistro jak zwykle będziemy podróżować po Polsce w poszukiwaniu wartych odwiedzenia wydarzeń kulinarnych. Przewodnikiem... więcej
Partner audycji
08.07.2023, 120’
Sąsiedzkie śniadania
Dziś w Bistro jak zwykle zaczniemy od wartych uwagi, a może nawet obecności, wydarzeń kulinarnych. Zadba o ich wybór Michał Bonarowski. A w drugiej... więcej
17.06.2023, 120’
Jagoda kamczacka
Sobotni poranek zaczniemy, jak co tydzień, od przeglądu wydarzeń kulinarnych.
Z Michałem Bonarowskim wspomnimy o jagodzie kamczackiej,... więcej
Z Michałem Bonarowskim wspomnimy o jagodzie kamczackiej,... więcej
10.06.2023, 120’
Z miasta na wieś
Dziś przez najbliższe 2 godziny będzie nam w studiu niezwykle smacznie. Mówię to z nadzieją, że Państwo też to poczują. W pierwszej części w studiu... więcej
Partner audycji
DLA WSZYSTKICH
03.06.2023, 120’
Twaróg na milion sposobów
Kulinarne nowości związane z sezonowością nie tylko dotyczą bogactwa warzyw i owoców. W tym okresie najwspanialszy jest twaróg. To produkt, który... więcej
27.05.2023, 120’
Oddzielić ziarno od plew
Dziś w Bistro, przy naszym sobotnim stole, zagłębimy się w internet. Jego kulinarna odsłona jest przebogata. Z dziennikarką kulinarna Małgosią Mintą... więcej
DLA WSZYSTKICH
20.05.2023, 120’
Kuchnia w plenerze
Zapowiada się dziś, drodzy państwo piękny dzień, może nawet cały weekend. Należy go chyba przeżyć w plenerze.
Plenerową kuchnią z żywym... więcej
Plenerową kuchnią z żywym... więcej
DLA WSZYSTKICH
13.05.2023, 120’
Kuchnia wiosennie
Będzie dziś bardzo wiosennie, nie mamy za bardzo wyboru, ale w tym przypadku brak wyboru jest doskonały i niezwykle smaczny. O wiosennych daniach... więcej
06.05.2023, 121’
Śniadanie z Jankiem Paszkowskim
Bistro otworzy dziś druhna zastępowa, Beata Kwiatkowska. Po tym, jak Michał Bonarowski zaplanuje nam kulinarnie czas, po pierwszej i tej drugiej... więcej
29.04.2023, 120’
Zero waste
"Gotować" będzie miłośniczka i propagatorka tego nurtu w kulinariach, Jagna Niedzielska. Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie... więcej
22.04.2023, 120’
Izrael kulinarnie
Dziś zapraszam do najlepszego radiowego Bistro. Nie ma tak dobrych knajpek otwartych tak wcześnie! Adres: najlepszy radiowy oczywiście Radio 357.... więcej
15.04.2023, 120’
"Warzywa zjedz, zostaw mięso..."
Dziś w Porze śniadania, jak co tydzień Katarzyna Pruchnicka i Michał Bonarowski pomogą nam zaplanować kalendarz wydarzeniami kulinarnymi. Będzie dużo... więcej
08.04.2023, 120’
Przy świątecznym stole
Wielką sobotę w Bistro będzie dość duże spotkanie przy stole. W pierwszej części Michał Bonarowski wybierze dla nas kulinarne wydarzenia na "po... więcej
25.03.2023, 120’
Brzęk garnków w najlepszym wydaniu
Czy wiecie, że spotykamy się w Międzynarodowym Dinu Gofra? A w tygodniu mamy dzień żelków oraz Międzynarodowy Dzień Uznania Chwastów (mniam, mniam,... więcej
DLA WSZYSTKICH
18.03.2023, 120’
O dobrym jedzeniu...
W Bistro, jak co tydzień, z Michałem Bonarowskim polecimy najciekawsze wydarzenia kulinarne, które przed nami. To już od ósmej, a tuż po dziewiątej w... więcej
11.03.2023, 120’
W poszukiwaniu dobrego jedzenia
W śniadaniowej porze jak zwykle w Radiu 357 będzie smacznie. Już od ósmej Katarzyna Pruchnicka razem z Michałem Bonarowskim zaproszą państwa na... więcej
04.03.2023, 120’
Wyjątkowo smaczny poranek
Po miesięcznej przerwie, z ogromną przyjemnością wracam do mojego radiowego Bistro. W sobotę już od 8, w rozmowie z Michałem Bonarowskim poznamy... więcej
18.02.2023, 120’
O pistacjach i Londynie
Jeszcze się nie wstaliśmy po tłustym czwartku, a nowy tydzień stawia przed nami nowe wyzwania. Między innymi święto pistacji, o którym opowie Michał... więcej
11.02.2023, 120’
Walentynkowa kolacja przy piwie
W sobotnim "Bistro" druh zastępowy Marcin Cichoński zaprosi Państwa do odpowiedniego przygotowania się na nadchodzący tydzień. Wraz z Michałem... więcej
04.02.2023, 121’
Śniadania XVII i XVIII wieku
Jak wyglądało śniadanie w Polsce w XVII i XVIII wieku? W Bistro zaczynamy dzień od deserowej piany z kawy według przepisu z 1795 roku. Zamiast kawy z... więcej
14.01.2023, 119’
Goście: M. Bonarowski i B. Gałązka
W dzisiejszym Bistro będzie, jak zwykle, dobra kawa na dobry początek weekendu. Z Michałem Bonarowskim, jak co tydzień, opowiemy o wartych uwagi... więcej
07.01.2023, 120’
Goście: Michał Bonarowski i Aleksander Baron
W Bistro Katarzyna Pruchnicka razem z Michałem Bonarowskim podsumują kulinarnie 2022 i zapowiedzą wydarzenia w 2023 roku.
A w drugiej... więcej
A w drugiej... więcej
24.12.2022, 120’
Wigilijny poranek
W wigilijny poranek razem z Michałem Bonarowskim poznamy zupełnie nietypowe obyczaje, nie tylko kulinarne, związane ze Świętami Bożego Narodzenia -... więcej
10.12.2022, 120’
Czas na rybę
Jak co tydzień, chwilę po ósmej Katarzyna Pruchnicka i Michał Bonarowski opowiedzą nam o czekających nas atrakcjach kulinarnych, w tym tygodniu będą... więcej
26.11.2022, 120’
Michał Bonarowski i Ala Pękalska
Ostatni tydzień był pod znakiem zakupowego szaleństwa. Konsumpcyjne święto pod znakiem "black friday" już za nami, a w sobotnim Bistro porozmawiamy o... więcej
DLA WSZYSTKICH
19.11.2022, 121’
Gość: Grzegorz Łapanowski
W sobotni poranek jak zwykle zaplanujemy tydzień obfity w wydarzenia kulinarne - to dzięki Michałowi Bonarowskiemu, a po dziewiątej pojawi się w... więcej
12.11.2022, 120’
Mazury okiem i smakiem Ewy Michalskiej
W Bistro, w pierwszej godzinie, jak co tydzień, Michał Bonarowski wybierze dla nas i opowie o godnych zainteresowania wydarzeniach kulinarnych, a w... więcej
05.11.2022, 120’
Michał Bonarowski i Joanna Matyjek
Sobotni poranek zaczniemy jak zwykle smacznie. Na początek dużo dobrej muzyki i plan z najciekawszymi wydarzeniami kulinarnymi, które co tydzień... więcej
29.10.2022, 120’
Cały świat na talerzu
W Bistro zwiedzimy całą Polskę dzięki wydarzeniom kulinarnym wybranym, jak co tydzień, przez Michała Bonarowskiego. Z ukraińskim akcentem zawita... więcej
08.10.2022, 120’
Stół łączy mięsożerców i wegan
W pierwszej godzinie, jak zwykle będzie dużo porannej muzyki. Pojawi się też Michał Bonarowski, który zaplanuje nam tydzień wybierając najlepsze... więcej
01.10.2022, 120’
Kuchnia z czterech stron świata
W pierwszej godzinie, jak zwykle, zagramy dużo piosenek przydatnych do dobrego otwarcia weekendu i z Michałem Bonarowskim zaprogramujemy tydzień... więcej
24.09.2022, 119’
O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwią Majcher
O zdrowym i prostym jedzeniu z Sylwia Majcher. Będziemy mówić o dobrym, smacznym, zdrowym, prostym i – co staje się coraz ważniejsze – nie kosztownym... więcej
17.09.2022, 60’
Gość: Tomasz Jakubiak
Przy bistrowym stole usiądzie ze mną człowiek, który kocha gotować do tego stopnia, że nam wszystkim jego osoba kojarzy się jedynie z dobrym... więcej
10.09.2022, 59’
Ziemniak w roli głównej
W Bistro bohaterów będzie dwóch: Maciej Nowicki - szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie oraz ziemniak .... więcej
27.08.2022, 60’
Podhalańskie smaki
O tym co warto na Podhalu zjeść (poza oscypkami), na co jest sezon... ale też o tym, jak odkryć tradycje kulinarne na nowo, opowie Marcin Gruszka -... więcej
30.07.2022, 60’
Gościni: Natalia Sitarska z Tasteaway
O podróżach kulinarnych, w tym z dziećmi, o próbowaniu, poznawaniu i sprawdzaniu nowego.... więcej
02.07.2022, 60’
Smaki Grecji
Bistro umościło się w wakacjach. Smakuje nam letni, wypoczynkowy, podróżniczy nastrój.
Dla wszystkich, którzy mają Grecję w wakacyjnych... więcej
Dla wszystkich, którzy mają Grecję w wakacyjnych... więcej
25.06.2022, 61’
Rewizyta Marcina Cichońskiego
Co tydzień w poniedziałek jestem gościem w Kieruj się na południe, u gospodarza Cichego. W sobotę Marcin był gościem w Bistro. Były kulinarne... więcej
16.04.2022, 61’
Kulinarno-świąteczne opowieści Marty Gessler
W Wielkosobotnim Bistro dostaniemy przepis na cudowne, aromatyczne, i z historią, dania, które postawimy na stole. Na kulinarno-świąteczne opowieści... więcej
26.03.2022, 58’
Gość: Aleksandra Kleśda-Nawrocka (Prowincja od kuchni)
Katarzyna Pruchnicka i gościni, Aleksandra Kleśda-Nawrocka – autorka bloga Prowincja od kuchni, historyczka, etnolożka i smakoszka. Będzie o... więcej
19.03.2022, 61’
Świat bałtyckich ryb z Gieno Mientkiewiczem
W „Bistro” cudowny Gieno Mientkiewicz, będzie niezwykle smacznie i zdrowo! Gość zabierze nas w świat bałtyckich ryb. Będą śledzie, flądra, dorsz i... więcej
15.01.2022, 59’
Z Dorotą Mintą o gotowaniu jako formą terapii
Psycholożka Dorota Minta twierdzi, jak wielu psychologów na świecie, że „w kuchni, jak w soczewce, odbijają się obrazy naszego życia. Dzięki temu... więcej
05.06.2021, 60’
O twarogu
Trzy dni temu obchodzony był, może państwo nie widzą, dzień twarogu - ustanowiony i powołany do życia przez mojego dzisiejszego gościa. Jest nim... więcej
29.05.2021, 56’
O dłoniach w cieście
O dłoniach pełnych miłości i troski, które wyrabiają ciasto. Dziś bardzo sentymentalne #Bistro o tym, co najważniejsze, co co karmi i wzmacnia... w... więcej
22.05.2021, 59’
Dziecko w kuchni
Dziś głównym bohaterem audycji będzie dziecko, dziecko w kuchni a gościem będzie osoba, która jak nikt wprowadza dzieci w ten przebogaty, przesmaczny... więcej
08.05.2021, 60’
Szparagi i słodkości
Będzie obowiązkowo o szparagach! Będzie tez dużo słodkości – tego wszystkiego co sprawia, ze czujemy się domowo, bezpiecznie i miło. Będą też... więcej
01.05.2021, 60’
Kultura kulinarna
W pierwszomajowym Bistro gościem Kasi Pruchnickiej jest Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika KUKBUK. Porozmawiamy o tym, że zwracamy... więcej
24.04.2021, 60’
Kuchnia z lotu Drozda
Z Pawłem Drozdem, autorem podcastu "Świat z lotu Drozda", Katarzyna Pruchnicka rozmawia o kuchni survivalowej, poznawaniu świata za pomocą smaku, o... więcej
17.04.2021, 57’
Restauracje Berlina w pandemii
Jak niemiecka gastronomia radzi sobie z konsekwencjami pandemii? Co obecna sytuacja zmieniła w nawykach kulinarnych berlińczyków? Czym smakuje Berlin... więcej
10.04.2021, 60’
Rozmowa o winie
To spotkanie nie jest wprost o jedzeniu, jedzenie będzie tłem, bo z Tomaszem Prange-Barczyńskim rozmawiam głównie o winie.... więcej
03.04.2021, 60’
Najsmaczniejsza Wielkanoc
W Bistro w Wielką Sobotę o najlepszych daniach na święta, oraz o historii jedzenia i roli jedzenia w historii Katarzyna Pruchnicka porozmawia z... więcej
27.03.2021, 60’
Wielki Tydzień
Z Agnieszką Kręglicka planujemy przygotowania do Wielkanocy, tej tradycyjnej ale i tej zupełnie nowej kulinarnie.... więcej
13.03.2021, 61’
Kino kulinarne
Lucyna Zembowicz o popularności kulinariów w kinie, czyli o fascynujących filmach dokumentalnych o wybitnych szefach kuchni, wyjątkowych produktach... więcej
06.03.2021, 60’
Podlasie od kuchni
Joanna Jakubiuk, Podlasianka, szefowa kuchni, propagatorka tradycyjnych produktów i potraw, kocha ziemniaki z tej miłości powstała kilka lat temu... więcej
20.02.2021, 60’
Toruńskie pierniki i nie tylko
Z Aleksandrą Kleśtą-Nawrocką porozmawiam o festiwalach smaku przeróżnych, o kuchni staropolskiej, o tym czym była, co o niej wiemy i jak korzystamy z... więcej
13.02.2021, 61’
Kobieta w kuchni
O najlepszych daniach tych, które wychodzą z profesjonalnych kuchni, ale tez o tych domowych, o kobietach w gastronomii i o gastronomii w pandemii -... więcej
06.02.2021, 60’
Smaki południa
Włoski comford food, portugalskie owoce morza, mix aromatów ze Stambułu i odrobina hiszpańskiego słońca - to dziś znajdziemy na talerzu za sprawa... więcej
30.01.2021, 61’
Pączki czy faworki
Z Moniką Kucią rozmawiam o kulinarnym aspekcie festiwalu Nowe Epifanie. W drugiej części z Sylwią Majcher o kuchni "zero waste".... więcej
16.01.2021, 60’
To co najlepsze
"Fine dining" - najlepsze, najdroższe, wyjątkowe - o tym z Justyną Adamczyk a do Stambułu zabierze nas Bartek Kieżun.... więcej
09.01.2021, 62’
Pierwsze spotkanie w Bistro
O kulinarnych podróżach w pandemii i o gościnności, która jest podstawa działania restauracji.... więcej