18.02.2022, 60’
Sesja trzecia
Polska na kozetce
Katarzyna Pruchnicka i Dorota Minta kontynuują temat depresji sezonowej. Będzie też o traumatycznych przeżyciach pandemicznych, ale też o tym, że... więcej
15.01.2022, 59’
Z Dorotą Mintą o gotowaniu jako formą terapii
Bistro
Psycholożka Dorota Minta twierdzi, jak wielu psychologów na świecie, że „w kuchni, jak w soczewce, odbijają się obrazy naszego życia. Dzięki temu... więcej
28.06.2021, 60’
Mówią młodzi zdolni
Dobre wychowanie
Dziś specjalne wydanie Dobrego wychowania. Przedwakacyjnie oddaje antenę młodym zdolnym i poza rozmową z nimi wyemitujemy słuchowisko przez młodych... więcej
28.06.2021, 9’
Kwiaty do schrupania
Z czym to się je?
Chabry, cukinie, dynie, fiołki. Czyli pyszne kwiaty.... więcej
14.06.2021, 59’
Psychika dzieci po pandemii
Dobre wychowanie
Jak się czują nasze dzieci po pandemii?... więcej
07.06.2021, 9’
Natka pietruszki
Z czym to się je?
Zielona, smaczna i przydatna do wielu potraw... więcej
05.06.2021, 60’
O twarogu
Bistro
Trzy dni temu obchodzony był, może państwo nie widzą, dzień twarogu - ustanowiony i powołany do życia przez mojego dzisiejszego gościa. Jest nim... więcej
29.05.2021, 56’
O dłoniach w cieście
Bistro
O dłoniach pełnych miłości i troski, które wyrabiają ciasto. Dziś bardzo sentymentalne #Bistro o tym, co najważniejsze, co co karmi i wzmacnia... w... więcej
24.05.2021, 60’
Powrót do szkoły
Dobre wychowanie
Będzie o szkole, do której na praktycznie ostatni miesiąc roku szkolnego wróciły dzieci. Porozmawiamy o tym czy szkołę zmieniła pandemia, czy... więcej
22.05.2021, 59’
Dziecko w kuchni
Bistro
Dziś głównym bohaterem audycji będzie dziecko, dziecko w kuchni a gościem będzie osoba, która jak nikt wprowadza dzieci w ten przebogaty, przesmaczny... więcej
17.05.2021, 59’
Uratuje nas sztuka
Dobre wychowanie
Razem z edukatorkami z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie udowodnimy, ze sztuka współczesna została stworzona dla dzieci, że zajęcia w muzeum... więcej
17.05.2021, 7’
Maślanka
Z czym to się je?
Co można wyczarować pysznego z maślanki? Opowiadamy...... więcej
10.05.2021, 59’
O pouczającym komiksie
Dobre wychowanie
Gośćmi Katarzyny Pruchnickiej byli twórcy, ale i... bohaterowie komiksu "Róża, a co chcesz wiedzieć?"... więcej
10.05.2021, 8’
Pokrzywa
Z czym to się je?
Co dobrego można zrobić z pokrzywy? O zupie i pesto...... więcej
08.05.2021, 60’
Szparagi i słodkości
Bistro
Będzie obowiązkowo o szparagach! Będzie tez dużo słodkości – tego wszystkiego co sprawia, ze czujemy się domowo, bezpiecznie i miło. Będą też... więcej
01.05.2021, 60’
Kultura kulinarna
Bistro
W pierwszomajowym Bistro gościem Kasi Pruchnickiej jest Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika KUKBUK. Porozmawiamy o tym, że zwracamy... więcej
26.04.2021, 59’
Edukacja domowa
Dobre wychowanie
Niespełna roczne doświadczenie pandemiczne jest bardzo trudne dla uczniów, nauczycieli i rodziców. Zdalne nauczanie to duże wyzwanie dla wszystkich.... więcej
24.04.2021, 60’
Kuchnia z lotu Drozda
Bistro
Z Pawłem Drozdem, autorem podcastu "Świat z lotu Drozda", Katarzyna Pruchnicka rozmawia o kuchni survivalowej, poznawaniu świata za pomocą smaku, o... więcej
19.04.2021, 60’
Mamy to!
Dobre wychowanie
Gościem w Dobrym wychowaniu jest Katarzyna Kołeczek, mama i aktorka. Rozmawiamy o rodzicielstwie to jasne, o tym jak je sobie wyobrażamy, o zderzeniu... więcej
17.04.2021, 57’
Restauracje Berlina w pandemii
Bistro
Jak niemiecka gastronomia radzi sobie z konsekwencjami pandemii? Co obecna sytuacja zmieniła w nawykach kulinarnych berlińczyków? Czym smakuje Berlin... więcej
12.04.2021, 60’
Co dalej ósma klaso?
Dobre wychowanie
To wydanie audycji polecam specjalnie ósmoklasistom i ich rodzicom. Już w drugiej połowie maja egzamin, bardzo ważny dla każdego piętnastolatka. Ale... więcej
10.04.2021, 60’
Rozmowa o winie
Bistro
To spotkanie nie jest wprost o jedzeniu, jedzenie będzie tłem, bo z Tomaszem Prange-Barczyńskim rozmawiam głównie o winie.... więcej
05.04.2021, 60’
Jazzowa mama
Dobre wychowanie
Aga Zaryan, wokalistka jazzowa, ale przez najbliższą godzinę przede wszystkim mama. O godzeniu sceny z macierzyństwem, o blaskach i cieniach bycia... więcej
03.04.2021, 60’
Najsmaczniejsza Wielkanoc
Bistro
W Bistro w Wielką Sobotę o najlepszych daniach na święta, oraz o historii jedzenia i roli jedzenia w historii Katarzyna Pruchnicka porozmawia z... więcej
29.03.2021, 60’
Matka natura
Dobre wychowanie
O ubloconych dłoniach, zabawkach z patyka, wiośnie w lesie i wychowaniu blisko natury rozmawiam z załozycielką leśnego przedszkola Anną Łukasik.... więcej
27.03.2021, 60’
Wielki Tydzień
Bistro
Z Agnieszką Kręglicka planujemy przygotowania do Wielkanocy, tej tradycyjnej ale i tej zupełnie nowej kulinarnie.... więcej
22.03.2021, 60’
W domu najlepiej
Dobre wychowanie
Najlepsza dziecięca literatura, ciekawe rodzinne filmy i seriale, gry i zabawy, czyli dobrze spędzony rodzinny wolny czas. Zadba o niego Ewa... więcej
15.03.2021, 54’
Młodzi w kryzysie
Dobre wychowanie
Z Lucyną Kicińską o trudnej sytuacji dzieci i młodzieży i o tym gdzie szukać profesjonalnej pomocy.... więcej
13.03.2021, 61’
Kino kulinarne
Bistro
Lucyna Zembowicz o popularności kulinariów w kinie, czyli o fascynujących filmach dokumentalnych o wybitnych szefach kuchni, wyjątkowych produktach... więcej
08.03.2021, 60’
Tatowanie w wychowaniu
Dobre wychowanie
Jak matka z ojcem, czyli rozmowa z Krystianem Hanke.... więcej
06.03.2021, 60’
Podlasie od kuchni
Bistro
Joanna Jakubiuk, Podlasianka, szefowa kuchni, propagatorka tradycyjnych produktów i potraw, kocha ziemniaki z tej miłości powstała kilka lat temu... więcej
22.02.2021, 56’
Rodzina w pandemii
Dobre wychowanie
O tym jak zadbać o siebie i najbliższych z Martą Iwanowską-Polkowską.... więcej
20.02.2021, 60’
Toruńskie pierniki i nie tylko
Bistro
Z Aleksandrą Kleśtą-Nawrocką porozmawiam o festiwalach smaku przeróżnych, o kuchni staropolskiej, o tym czym była, co o niej wiemy i jak korzystamy z... więcej
15.02.2021, 60’
Rodzina w spektrum
Dobre wychowanie
Izabela Hindziuk-Machnica współzałożycielka fundacji AleKlasa o rodzinie w spektrum autyzmu.... więcej
13.02.2021, 61’
Kobieta w kuchni
Bistro
O najlepszych daniach tych, które wychodzą z profesjonalnych kuchni, ale tez o tych domowych, o kobietach w gastronomii i o gastronomii w pandemii -... więcej
08.02.2021, 59’
Potrzebna pomoc!
Dobre wychowanie
dr n. społ. Urszula Sajewicz-Radtke, psycholożka, ekspertka z zakresu diagnoz i wspomagania kompetencji poznawczych dzieci i młodzieży o dramatycznej... więcej
06.02.2021, 60’
Smaki południa
Bistro
Włoski comford food, portugalskie owoce morza, mix aromatów ze Stambułu i odrobina hiszpańskiego słońca - to dziś znajdziemy na talerzu za sprawa... więcej
01.02.2021, 62’
Zwolnieni z teorii
Dobre wychowanie
Olimpiada "Zwolnieni z teorii" czyli o zaangażowaniu młodych w działania społeczne.... więcej
30.01.2021, 61’
Pączki czy faworki
Bistro
Z Moniką Kucią rozmawiam o kulinarnym aspekcie festiwalu Nowe Epifanie. W drugiej części z Sylwią Majcher o kuchni "zero waste".... więcej
25.01.2021, 60’
Rodzinne puzzle
Dobre wychowanie
Terapeutka dzieci i rodzin Beata Chrzanowska-Pietraszuk o trudnych relacjach w rodzinie i o tym jak wspierać rodziców, by w efekcie dać wsparcie... więcej
16.01.2021, 60’
To co najlepsze
Bistro
"Fine dining" - najlepsze, najdroższe, wyjątkowe - o tym z Justyną Adamczyk a do Stambułu zabierze nas Bartek Kieżun.... więcej
09.01.2021, 62’
Pierwsze spotkanie w Bistro
Bistro
O kulinarnych podróżach w pandemii i o gościnności, która jest podstawa działania restauracji.... więcej