Idź do treści

Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->

katarzyna.pruchnicka@radio357.pl
Link skopiowany. Podziel sie nim gdzie tylko chcesz!

Katarzyna Pruchnicka

Kocham radio! O tym jak bardzo, przekonałam się całkiem niedawno, choć w radiu pracuję ponad 20 lat. A najbardziej kocham mówić o jedzeniu. Rozmowy w radiowym Bistro poza tym, że są smaczne mówią o ekologii, relacjach, świecie - tym najbliższym i tym na drugim końcu. A że nie tylko jedzeniem człowiek żyje, bliskie są mi również tematy związane z relacjami, rodzicielstwem i wychowaniem - jednym słowem psychologia. Do usłyszenia w poniedziałkowy wieczór w "Polsce na kozetce" i sobotni poranek w Bistro w Radiu 357.
18.02.2022, 60’

Sesja trzecia

Polska na kozetce

Katarzyna Pruchnicka i Dorota Minta kontynuują temat depresji sezonowej. Będzie też o traumatycznych przeżyciach pandemicznych, ale też o tym, że... więcej
15.01.2022, 59’

Z Dorotą Mintą o gotowaniu jako formą terapii

Bistro

Psycholożka Dorota Minta twierdzi, jak wielu psychologów na świecie, że „w kuchni, jak w soczewce, odbijają się obrazy naszego życia. Dzięki temu... więcej
25.10.2021, 9’

Dynia

Z czym to się je?

Złoto polskiej jesieni w kuchni.... więcej
11.10.2021, 10’

Imbir

Z czym to się je?

Cudowne właściwości na jesień i nie tylko.... więcej
04.10.2021, 9’

Quiche

Z czym to się je?

Smakołyk nie tylko na jesienną porę.... więcej
20.09.2021, 10’

Pomidor

Z czym to się je?

O tej porze roku są najsmaczniejsze.... więcej
28.06.2021, 60’

Mówią młodzi zdolni

Dobre wychowanie

Dziś specjalne wydanie Dobrego wychowania. Przedwakacyjnie oddaje antenę młodym zdolnym i poza rozmową z nimi wyemitujemy słuchowisko przez młodych... więcej
28.06.2021, 9’

Kwiaty do schrupania

Z czym to się je?

Chabry, cukinie, dynie, fiołki. Czyli pyszne kwiaty.... więcej
14.06.2021, 10’

Olej rzepakowy

Z czym to się je?

O wspaniałych właściowściach i smaku... więcej
07.06.2021, 9’

Natka pietruszki

Z czym to się je?

Zielona, smaczna i przydatna do wielu potraw... więcej
05.06.2021, 60’

O twarogu

Bistro

Trzy dni temu obchodzony był, może państwo nie widzą, dzień twarogu - ustanowiony i powołany do życia przez mojego dzisiejszego gościa. Jest nim... więcej
31.05.2021, 60’

Dziecko w kuchni

Dobre wychowanie

...i to takie, które je dużo warzyw.... więcej
29.05.2021, 56’

O dłoniach w cieście

Bistro

O dłoniach pełnych miłości i troski, które wyrabiają ciasto. Dziś bardzo sentymentalne #Bistro o tym, co najważniejsze, co co karmi i wzmacnia... w... więcej
24.05.2021, 60’

Powrót do szkoły

Dobre wychowanie

Będzie o szkole, do której na praktycznie ostatni miesiąc roku szkolnego wróciły dzieci. Porozmawiamy o tym czy szkołę zmieniła pandemia, czy... więcej
24.05.2021, 9’

Szparagi

Z czym to się je

Białe czy zielone szparagi w zupie...... więcej
22.05.2021, 59’

Dziecko w kuchni

Bistro

Dziś głównym bohaterem audycji będzie dziecko, dziecko w kuchni a gościem będzie osoba, która jak nikt wprowadza dzieci w ten przebogaty, przesmaczny... więcej
17.05.2021, 59’

Uratuje nas sztuka

Dobre wychowanie

Razem z edukatorkami z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie udowodnimy, ze sztuka współczesna została stworzona dla dzieci, że zajęcia w muzeum... więcej
17.05.2021, 7’

Maślanka

Z czym to się je?

Co można wyczarować pysznego z maślanki? Opowiadamy...... więcej
10.05.2021, 59’

O pouczającym komiksie

Dobre wychowanie

Gośćmi Katarzyny Pruchnickiej byli twórcy, ale i... bohaterowie komiksu "Róża, a co chcesz wiedzieć?"... więcej
10.05.2021, 8’

Pokrzywa

Z czym to się je?

Co dobrego można zrobić z pokrzywy? O zupie i pesto...... więcej
08.05.2021, 60’

Szparagi i słodkości

Bistro

Będzie obowiązkowo o szparagach! Będzie tez dużo słodkości – tego wszystkiego co sprawia, ze czujemy się domowo, bezpiecznie i miło. Będą też... więcej
01.05.2021, 60’

Kultura kulinarna

Bistro

W pierwszomajowym Bistro gościem Kasi Pruchnickiej jest Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika KUKBUK. Porozmawiamy o tym, że zwracamy... więcej
26.04.2021, 59’

Edukacja domowa

Dobre wychowanie

Niespełna roczne doświadczenie pandemiczne jest bardzo trudne dla uczniów, nauczycieli i rodziców. Zdalne nauczanie to duże wyzwanie dla wszystkich.... więcej
24.04.2021, 60’

Kuchnia z lotu Drozda

Bistro

Z Pawłem Drozdem, autorem podcastu "Świat z lotu Drozda", Katarzyna Pruchnicka rozmawia o kuchni survivalowej, poznawaniu świata za pomocą smaku, o... więcej
19.04.2021, 60’

Mamy to!

Dobre wychowanie

Gościem w Dobrym wychowaniu jest Katarzyna Kołeczek, mama i aktorka. Rozmawiamy o rodzicielstwie to jasne, o tym jak je sobie wyobrażamy, o zderzeniu... więcej
17.04.2021, 57’

Restauracje Berlina w pandemii

Bistro

Jak niemiecka gastronomia radzi sobie z konsekwencjami pandemii? Co obecna sytuacja zmieniła w nawykach kulinarnych berlińczyków? Czym smakuje Berlin... więcej
12.04.2021, 60’

Co dalej ósma klaso?

Dobre wychowanie

To wydanie audycji polecam specjalnie ósmoklasistom i ich rodzicom. Już w drugiej połowie maja egzamin, bardzo ważny dla każdego piętnastolatka. Ale... więcej
10.04.2021, 60’

Rozmowa o winie

Bistro

To spotkanie nie jest wprost o jedzeniu, jedzenie będzie tłem, bo z Tomaszem Prange-Barczyńskim rozmawiam głównie o winie.... więcej
05.04.2021, 60’

Jazzowa mama

Dobre wychowanie

Aga Zaryan, wokalistka jazzowa, ale przez najbliższą godzinę przede wszystkim mama. O godzeniu sceny z macierzyństwem, o blaskach i cieniach bycia... więcej
03.04.2021, 60’

Najsmaczniejsza Wielkanoc

Bistro

W Bistro w Wielką Sobotę o najlepszych daniach na święta, oraz o historii jedzenia i roli jedzenia w historii Katarzyna Pruchnicka porozmawia z... więcej
29.03.2021, 60’

Matka natura

Dobre wychowanie

O ubloconych dłoniach, zabawkach z patyka, wiośnie w lesie i wychowaniu blisko natury rozmawiam z załozycielką leśnego przedszkola Anną Łukasik.... więcej
27.03.2021, 60’

Wielki Tydzień

Bistro

Z Agnieszką Kręglicka planujemy przygotowania do Wielkanocy, tej tradycyjnej ale i tej zupełnie nowej kulinarnie.... więcej
22.03.2021, 60’

W domu najlepiej

Dobre wychowanie

Najlepsza dziecięca literatura, ciekawe rodzinne filmy i seriale, gry i zabawy, czyli dobrze spędzony rodzinny wolny czas. Zadba o niego Ewa... więcej
20.03.2021, 61’

Mniej mięsa

Bistro

Z Sylwią Majcher rozmawiam o fleksitarianizmie.... więcej
15.03.2021, 54’

Młodzi w kryzysie

Dobre wychowanie

Z Lucyną Kicińską o trudnej sytuacji dzieci i młodzieży i o tym gdzie szukać profesjonalnej pomocy.... więcej
13.03.2021, 61’

Kino kulinarne

Bistro

Lucyna Zembowicz o popularności kulinariów w kinie, czyli o fascynujących filmach dokumentalnych o wybitnych szefach kuchni, wyjątkowych produktach... więcej
08.03.2021, 60’

Tatowanie w wychowaniu

Dobre wychowanie

Jak matka z ojcem, czyli rozmowa z Krystianem Hanke.... więcej
06.03.2021, 60’

Podlasie od kuchni

Bistro

Joanna Jakubiuk, Podlasianka, szefowa kuchni, propagatorka tradycyjnych produktów i potraw, kocha ziemniaki z tej miłości powstała kilka lat temu... więcej
22.02.2021, 56’

Rodzina w pandemii

Dobre wychowanie

O tym jak zadbać o siebie i najbliższych z Martą Iwanowską-Polkowską.... więcej
20.02.2021, 60’

Toruńskie pierniki i nie tylko

Bistro

Z Aleksandrą Kleśtą-Nawrocką porozmawiam o festiwalach smaku przeróżnych, o kuchni staropolskiej, o tym czym była, co o niej wiemy i jak korzystamy z... więcej
15.02.2021, 60’

Rodzina w spektrum

Dobre wychowanie

Izabela Hindziuk-Machnica współzałożycielka fundacji AleKlasa o rodzinie w spektrum autyzmu.... więcej
13.02.2021, 61’

Kobieta w kuchni

Bistro

O najlepszych daniach tych, które wychodzą z profesjonalnych kuchni, ale tez o tych domowych, o kobietach w gastronomii i o gastronomii w pandemii -... więcej
08.02.2021, 59’

Potrzebna pomoc!

Dobre wychowanie

dr n. społ. Urszula Sajewicz-Radtke, psycholożka, ekspertka z zakresu diagnoz i wspomagania kompetencji poznawczych dzieci i młodzieży o dramatycznej... więcej
06.02.2021, 60’

Smaki południa

Bistro

Włoski comford food, portugalskie owoce morza, mix aromatów ze Stambułu i odrobina hiszpańskiego słońca - to dziś znajdziemy na talerzu za sprawa... więcej
01.02.2021, 62’

Zwolnieni z teorii

Dobre wychowanie

Olimpiada "Zwolnieni z teorii" czyli o zaangażowaniu młodych w działania społeczne.... więcej
30.01.2021, 61’

Pączki czy faworki

Bistro

Z Moniką Kucią rozmawiam o kulinarnym aspekcie festiwalu Nowe Epifanie. W drugiej części z Sylwią Majcher o kuchni "zero waste".... więcej
25.01.2021, 60’

Rodzinne puzzle

Dobre wychowanie

Terapeutka dzieci i rodzin Beata Chrzanowska-Pietraszuk o trudnych relacjach w rodzinie i o tym jak wspierać rodziców, by w efekcie dać wsparcie... więcej
16.01.2021, 60’

To co najlepsze

Bistro

"Fine dining" - najlepsze, najdroższe, wyjątkowe - o tym z Justyną Adamczyk a do Stambułu zabierze nas Bartek Kieżun.... więcej
09.01.2021, 62’

Pierwsze spotkanie w Bistro

Bistro

O kulinarnych podróżach w pandemii i o gościnności, która jest podstawa działania restauracji.... więcej
doładowanie ...