19.09.2022, 59’
Roślinne mięso
Trwa rewolucja na polskich talerzach!
Zwiększa się świadomość dramatycznego wpływu produktów odzwierzęcych na środowisko. Coraz więcej z... więcej
Zwiększa się świadomość dramatycznego wpływu produktów odzwierzęcych na środowisko. Coraz więcej z... więcej
22.08.2022, 59’
Ekologia w świecie nowych technologii
Czym jest ślad cyfrowy i czy możemy bardziej eko-odpowiedzialnie korzystać z nowych technologii?... więcej
15.08.2022, 60’
#13 Jak moda niszczy świat
Czy w temacie ubrań, świadomie podejmujecie decyzje zakupowe? Czy zwracacie uwagę na to, gdzie i z jakich materiałów są produkowane ubrania i jaka... więcej
08.08.2022, 60’
#12 Przyroda, zieleń, natura i tereny zielone
Do tego odcinka zaprosiłam trzy osoby: Małgorzata Piszczek - przyrodniczka, architektka krajobrazu, edukatorka. Należy do nieformalnych grup jak... więcej
01.08.2022, 60’
#11 Edukacja ekologiczna dzieci
Lato to czas, kiedy dzieci są więcej w naturze i kiedy więcej czasu spędzają z rodzicami. Dlatego też rozmawiać będziemy o edukacji ekologicznej... więcej
25.07.2022, 60’
#10 Recykling nie zbawi świata. Prawda czy fałsz?
Do tego odcinka zaprosiłam Michała Pacę, przedsiębiorcę zajmującego się recyklingiem, fundatora programu edukacyjnego Schooloflife.pl i fundacji Las... więcej
23.05.2022, 59’
#1 Owady jadalne i nie tylko
Paulina Górska rozmawia doktorem Jakubem Urbańskim, biologiem molekularnym i dziennikarzem naukowym, o produkcji mięsa. Naukowcy szacują, że w 2050... więcej