28.05.2023, 11’
Powódź we Włoszech
21.05.2023, 9’
Korespondencja z Węgier
14.05.2023, 11’
Festiwal wina w Katowicach
07.05.2023, 12’
Góralskie smaki
30.04.2023, 14’
Pocztówka głosowa z Beskidu Żywieckiego
23.04.2023, 12’
Zrównoważone winiarstwo
16.04.2023, 5’
Wino do pary
09.04.2023, 11’
Wielkanocna lekkość
02.04.2023, 14’
Podkarpacie dla win
26.03.2023, 12’
Przehajpowane wina
19.03.2023, 10’
Wiosna w sadach winiarskich
12.03.2023, 11’
Winiarze z Piemontu
05.03.2023, 12’
O Dalmacji z Dalmacji
26.02.2023, 12’
Zatrzymać się w dolnej Austrii
19.02.2023, 13’
Podsumowanie wyprawy po Toskanii
12.02.2023, 12’
Doniesienia z Toskanii
05.02.2023, 7’
Wizyta nad Piawą
29.01.2023, 11’
Co się dzieje z winem, które się nie sprzeda?
Czy restauracje inwestują w wino i czy to prowadzi do podbijania jego cen? Dziś w Fermencie bardziej niż o smaku powiemy o ekonomii, ekonomice i ekologii - ale to tylko fragment, kiedy zajrzy do nas Tomasz Prange-Barczyński.
22.01.2023, 14’
Wizyta w Sandomierzu
15.01.2023, 11’
Wizyta na Morawach
08.01.2023, 12’
Wino bezalkoholowe
25.12.2022, 14’
Wino od święta
18.12.2022, 14’
Jakie wino wybrać na prezent?
11.12.2022, 11’
Górskie wina z Alto Adige
27.11.2022, 11’
Mineralność w winie
20.11.2022, 11’
Wina ekologiczne z Chile
13.11.2022, 12’
Warsaw Wine Expirience
06.11.2022, 13’
Inwestowanie w polskie wino
30.10.2022, 16’
Podróż po Bułgarii
23.10.2022, 16’
Kobiety i wino
16.10.2022, 9’
Winiarska podróż po Serbii
02.10.2022, 16’
Festiwal win w Kiszyniowe
25.09.2022, 10’
O winach słodkich
18.09.2022, 18’
Susza w winnicach
11.09.2022, 15’
Winobranie Zielonogórskie
21.08.2022, 11’
Od czego zacząć przygodę z winem
14.08.2022, 5’
Verdelho
07.08.2022, 14’
Podróży Sycylijskiej ciąg dalszy...
31.07.2022, 13’
Sycylia i wino
24.07.2022, 13’
Wino na upalne dni
17.07.2022, 14’
Winna Słowenia
10.07.2022, 10’
W drodze po najlepsze wino
03.07.2022, 15’
Węgierskie winnice
26.06.2022, 15’
Amarone
19.06.2022, 5’
Woda i Wino
12.06.2022, 15’
Konkurs Polskie korki
05.06.2022, 5’
Riesling i szparagi
29.05.2022, 15’
Święto wina w Janowcu
22.05.2022, 5’
Grenada - tu mógłbym żyć
15.05.2022, 17’
O winach z Sycylii
O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.
08.05.2022, 16’
Pewien region Portugalii
01.05.2022, 26’
Etnoturystyka i polskie wino
24.04.2022, 15’
Luksus w świecie wina
17.04.2022, 23’
O winie nowego życia
03.04.2022, 15’
Wina różowe
27.03.2022, 16’
Ukraińskie winnice, ukraińscy winiarze...
13.03.2022, 6’
Winiarstwo domeną kobiet
06.03.2022, 5’
Skandale wśród winnych etykiet
27.02.2022, 15’
Winni celebryci
20.02.2022, 18’
Wychwycić fałszywki
13.02.2022, 14’
Barolo - przerażające wino
06.02.2022, 6’
Winna Szwajcaria
30.01.2022, 7’
Wina z narciarskich stoków
23.01.2022, 15’
Pisanie o winie
16.01.2022, 17’
Kunsagi, czyli węgierskie winiarnie to nie tylko Tokaj
09.01.2022, 16’
Jak przechowywać długo wino?
02.01.2022, 5’
Winiarskie podsumowanie 2021 roku
19.12.2021, 20’
Grzaniec i wina na prezent
12.12.2021, 7’
Kostki lodu ze Szpicbergenu
05.12.2021, 12’
Punkty między kawą a winem...
28.11.2021, 13’
Wino suche
21.11.2021, 6’
Funkcja społeczna winiarstwa w akcji "Sto kroków"
14.11.2021, 8’
O winie przyszłości...
07.11.2021, 11’
Beaujolais nouveau
31.10.2021, 14’
Primitivo
17.10.2021, 10’
Jak wyglądało tegoroczne winobranie?
10.10.2021, 12’
Ocenianie wina
03.10.2021, 13’
Wstrząśnięte, niezmieszane
O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.
26.09.2021, 17’
Kilka słów o winie...
19.09.2021, 12’
Skarby Zielonej Góry
12.09.2021, 6’
O węgierskich winach
05.09.2021, 7’
Hazard, literatura i wino
29.08.2021, 7’
Wino z wakacji
22.08.2021, 16’
Jak się orientować w winach z nowego świata...
15.08.2021, 19’
Message In A Bottle
O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu
08.08.2021, 8’
O degustacji win
01.08.2021, 6’
O winach czeskich i morawskich
25.07.2021, 25’
Włoskie wina
18.07.2021, 6’
Podróż wzdłuż najdłuższej rzeki Francji
11.07.2021, 7’
O winiarskiej Saksonii
04.07.2021, 11’
O enoturystyce, czyli winiarskich podróżach
27.06.2021, 5’
O etykietach
20.06.2021, 6’
Wino a sztuczna inteligencja
13.06.2021, 16’
O polskich winach
06.06.2021, 5’
Ribera del Duero
30.05.2021, 5’
O rieslingu
23.05.2021, 23’
Winnice w Toskanii
16.05.2021, 6’
Szparagi a wino
Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?
09.05.2021, 6’
Muzyka a wino
W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina stanowczo twierdzi, że dzięki temu grona są zdrowsze i lepszej jakości. W jaki sposób muzyka, której słuchamy w trakcie degustowania wina, wpływa na jego odbiór? I do jakich szczepów najbardziej pasują utwory The Rolling Stones, a do jakich jazz?
02.05.2021, 15’
O winnicach 357 metrów n.p.m.
Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.