Idź do treści

Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->

Sprawdzone w czytaniu
04.04.2024, 59’
Sprawdzone w czytaniu

Sprawdzone w czytaniu

04.04.2024, 59’

Czwartkowa audycja będzie poświęcona etycznemu jedzeniu.
Pretekst: książki kulinarne, które promują kuchnię wege opierającą się na prostych, świeżych, nieprzetworzonych produktach.
Porozmawiamy m.in. o wpływie naszych decyzji kulinarnych na planetę i klimat, a także o prawach zwierząt oraz mrocznych stronach przemysłu mięsnego.

Zaproszenie do studia przyjęli:
Paweł Ochman - weganin, autor bloga Weganon, autor książek kulinarnych, odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin oraz Dariusz Gzyra - działacz społeczny, publicysta, weganin od blisko dwudziestu lat, Członek Polskiego Towarzystwa Etycznego oraz Laboratorium Animal Studies – Trzecia Kultura, autor książki "Dziękuję za świńskie oczy".

Playlista odcinka

Skubas
Nie chce mi się więcej
Kwiat Jabłoni
Byłominęło
Pełna playlista emitowanych utworów jest dostępna dla zalogowanych Patronów.