Khedi Alieva przygotowuje czepałgasz – czeczeńskie przepyszne placki z twarogiem. Gdy dziewięć lat temu przyjechała do Polski zaczęła gotować, by w ten sposób podziękować wszystkim, którzy jej pomagają... Dzisiaj sama pomaga innym. Fundacja Kobiety Wędrowne to jej projekt. Na konferencjach i spotkaniach mówi o dialogu międzykulturowym i Czeczenii. Jest też szefową popularnej restauracji Kuchnia Konfliktu w Warszawie, a w swoim ogrodzie spotyka się z kobietami, które same potrzebują wsparcia. W reportażu Anny Dudzińskiej Khedi nie opowiada jednak o kulinarnych pasjach. Mówi o tym, co dla niej najważniejsze – czyli o tym, czy można nauczyć się żyć ze stratą i jak wychować dzieci bez nienawiści...
Ciasteczko | Czas trwania | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |