Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->
Homary, raki, świeże ostrygi, najlepsze koktajle to całego świata. To nie menu współczesnej restauracji. Tak jadło się w dwudziestoleciu międzywojennym. Jak wyglądała wtedy gastronomia, jak spędzano czas, z jakimi problemami zmagali się pracownicy restauracji i jakiego drinka można było wypić w... aptece? Zapraszam na spotkanie z autorem bloga i mistrzem barmańskim Bartoszem Paluszkiewiczem, który określa siebie jako kreator i animator polskiej historii międzywojennej gastronomii. Będzie też Przemysław Urbanowicz – znawca tych klimatów i kolekcjoner butelek i etykiet z tam tych czasów.
Ciasteczko | Czas trwania | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |