Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->
Pani dr Anna Żołnierczyk spróbuje Państwa przekonać, że owady są do jedzenia, a w serniku równie dobrze, jak rodzynki, sprawdzą się... robaczki. Będzie o walorach smakowych, odżywczych i praktycznych.
Pani doktor zna się na rzeczy. Na co dzień pracuje w Katedrze Chemii Żywności i Biokatalizy (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności) Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Potem pani prof. Jolanta Nastula (kierownik Zakładu Geodezji Satelitarnej, wicedyrektor ds. naukowych Centrum Badań Kosmicznych PAN) opowie, jak to możliwe, że trzęsienie ziemi w Turcji i Syrii odczuliśmy w Polsce. Czy Państwo wiedzieli, że w podziemiach Zamku Książ są naukowe instrumenty, które potrafią badać takie zjawiska?
Będzie też o obrotowym ruchu jądra Ziemi i magnetycznej ochronie naszej planety.
Ciasteczko | Czas trwania | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |