01.09.2024, 10’
Trendy na rynku win
Ferment
Tomasz Prange-Barczyński opowie o trendach masowych na rynku win oraz o tym, co się dzieje w najciekawszych konkursach.... więcej
25.08.2024, 10’
Ferment
Ferment
Tomasz Prange – Barczyński jest za naszą zachodnią granicą, gdzie będzie sporo degustował i opowie o wszystkim, tylko nie o Rieslingu.... więcej
17.03.2024, 9’
Wino biodynamiczne
Ferment
Co to jest wino biodynamiczne? Czy to magia czy powrót do starych praktyk rolniczych w winnicy? I czy wina biodynamiczne smakują inaczej, niż... więcej
13.08.2023, 8’
Wino z wakacji
Ferment
Tomasz Prange-Barczyński poradzi jak kupować wino na wakacjach i to w kurortach. Bo nie zawsze jesteśmy blisko winnic, za to dyskonty i markety... więcej
29.01.2023, 11’
Co się dzieje z winem, które się nie sprzeda?
Ferment
Czy restauracje inwestują w wino i czy to prowadzi do podbijania jego cen? Dziś w Fermencie bardziej niż o smaku powiemy o ekonomii, ekonomice i... więcej
15.05.2022, 17’
O winach z Sycylii
Ferment
O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.... więcej
03.10.2021, 13’
Wstrząśnięte, niezmieszane
Ferment
O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.... więcej
15.08.2021, 19’
Message In A Bottle
Ferment
O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu... więcej
16.05.2021, 6’
Szparagi a wino
Ferment
Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?... więcej
09.05.2021, 6’
Muzyka a wino
Ferment
W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina... więcej
02.05.2021, 15’
O winnicach 357 metrów n.p.m.
Ferment
Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.... więcej