Idź do treści

Wspierasz? Zaloguj się! Nie wspierasz? Kliknij tu i zacznij :) ->

Link skopiowany. Podziel sie nim gdzie tylko chcesz!

Tomasz Prange-Barczyński

Redaktor naczelny magazynu "Ferment. Pismo o winie".
17.03.2024, 9’

Wino biodynamiczne

Ferment

Co to jest wino biodynamiczne? Czy to magia czy powrót do starych praktyk rolniczych w winnicy? I czy wina biodynamiczne smakują inaczej, niż... więcej
13.08.2023, 8’

Wino z wakacji

Ferment

Tomasz Prange-Barczyński poradzi jak kupować wino na wakacjach i to w kurortach. Bo nie zawsze jesteśmy blisko winnic, za to dyskonty i markety... więcej
29.01.2023, 11’

Co się dzieje z winem, które się nie sprzeda?

Ferment

Czy restauracje inwestują w wino i czy to prowadzi do podbijania jego cen? Dziś w Fermencie bardziej niż o smaku powiemy o ekonomii, ekonomice i... więcej
15.05.2022, 17’

O winach z Sycylii

Ferment

O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.... więcej
03.10.2021, 13’

Wstrząśnięte, niezmieszane

Ferment

O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.... więcej
15.08.2021, 19’

Message In A Bottle

Ferment

O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu... więcej
16.05.2021, 6’

Szparagi a wino

Ferment

Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?... więcej
09.05.2021, 6’

Muzyka a wino

Ferment

W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina... więcej
02.05.2021, 15’

O winnicach 357 metrów n.p.m.

Ferment

Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.... więcej
doładowanie ...