Idź do treści
Link skopiowany. Podziel sie nim gdzie tylko chcesz!

Tomasz Prange-Barczyński

Redaktor naczelny magazynu "Ferment. Pismo o winie".
28.05.2023, 11’

Powódź we Włoszech

Ferment

21.05.2023, 9’

Korespondencja z Węgier

Ferment

14.05.2023, 11’

Festiwal wina w Katowicach

Ferment

07.05.2023, 12’

Góralskie smaki

Ferment

30.04.2023, 14’

Pocztówka głosowa z Beskidu Żywieckiego

Ferment

23.04.2023, 12’

Zrównoważone winiarstwo

Ferment

16.04.2023, 5’

Wino do pary

Ferment

09.04.2023, 11’

Wielkanocna lekkość

Ferment

02.04.2023, 14’

Podkarpacie dla win

Ferment

26.03.2023, 12’

Przehajpowane wina

Ferment

19.03.2023, 10’

Wiosna w sadach winiarskich

Ferment

12.03.2023, 11’

Winiarze z Piemontu

Ferment

05.03.2023, 12’

O Dalmacji z Dalmacji

Ferment

26.02.2023, 12’

Zatrzymać się w dolnej Austrii

Ferment

19.02.2023, 13’

Podsumowanie wyprawy po Toskanii

Ferment

12.02.2023, 12’

Doniesienia z Toskanii

Ferment

05.02.2023, 7’

Wizyta nad Piawą

Ferment

29.01.2023, 11’

Co się dzieje z winem, które się nie sprzeda?

Ferment

Czy restauracje inwestują w wino i czy to prowadzi do podbijania jego cen? Dziś w Fermencie bardziej niż o smaku powiemy o ekonomii, ekonomice i ekologii - ale to tylko fragment, kiedy zajrzy do nas Tomasz Prange-Barczyński.
22.01.2023, 14’

Wizyta w Sandomierzu

Ferment

15.01.2023, 11’

Wizyta na Morawach

Ferment

08.01.2023, 12’

Wino bezalkoholowe

Ferment

25.12.2022, 14’

Wino od święta

Ferment

18.12.2022, 14’

Jakie wino wybrać na prezent?

Ferment

11.12.2022, 11’

Górskie wina z Alto Adige

Ferment

27.11.2022, 11’

Mineralność w winie

Ferment

20.11.2022, 11’

Wina ekologiczne z Chile

Ferment

13.11.2022, 12’

Warsaw Wine Expirience

Ferment

06.11.2022, 13’

Inwestowanie w polskie wino

Ferment

30.10.2022, 16’

Podróż po Bułgarii

Ferment

23.10.2022, 16’

Kobiety i wino

Ferment

16.10.2022, 9’

Winiarska podróż po Serbii

Ferment

02.10.2022, 16’

Festiwal win w Kiszyniowe

Ferment

25.09.2022, 10’

O winach słodkich

Ferment

18.09.2022, 18’

Susza w winnicach

Ferment

11.09.2022, 15’

Winobranie Zielonogórskie

Ferment

21.08.2022, 11’

Od czego zacząć przygodę z winem

Ferment

14.08.2022, 5’

Verdelho

Ferment

07.08.2022, 14’

Podróży Sycylijskiej ciąg dalszy...

Ferment

31.07.2022, 13’

Sycylia i wino

Ferment

24.07.2022, 13’

Wino na upalne dni

Ferment

17.07.2022, 14’

Winna Słowenia

Ferment

10.07.2022, 10’

W drodze po najlepsze wino

Ferment

03.07.2022, 15’

Węgierskie winnice

Ferment

26.06.2022, 15’

Amarone

Ferment

19.06.2022, 5’

Woda i Wino

Ferment

12.06.2022, 15’

Konkurs Polskie korki

Ferment

05.06.2022, 5’

Riesling i szparagi

Ferment

29.05.2022, 15’

Święto wina w Janowcu

Ferment

22.05.2022, 5’

Grenada - tu mógłbym żyć

Ferment

15.05.2022, 17’

O winach z Sycylii

Ferment

O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.
08.05.2022, 16’

Pewien region Portugalii

Ferment

01.05.2022, 26’

Etnoturystyka i polskie wino

Ferment

24.04.2022, 15’

Luksus w świecie wina

Ferment

17.04.2022, 23’

O winie nowego życia

Ferment

03.04.2022, 15’

Wina różowe

Ferment

27.03.2022, 16’

Ukraińskie winnice, ukraińscy winiarze...

Ferment

13.03.2022, 6’

Winiarstwo domeną kobiet

Ferment

06.03.2022, 5’

Skandale wśród winnych etykiet

Ferment

27.02.2022, 15’

Winni celebryci

Ferment

20.02.2022, 18’

Wychwycić fałszywki

Ferment

13.02.2022, 14’

Barolo - przerażające wino

Ferment

06.02.2022, 6’

Winna Szwajcaria

Ferment

30.01.2022, 7’

Wina z narciarskich stoków

Ferment

23.01.2022, 15’

Pisanie o winie

Ferment

16.01.2022, 17’

Kunsagi, czyli węgierskie winiarnie to nie tylko Tokaj

Ferment

09.01.2022, 16’

Jak przechowywać długo wino?

Ferment

02.01.2022, 5’

Winiarskie podsumowanie 2021 roku

Ferment

19.12.2021, 20’

Grzaniec i wina na prezent

Ferment

17.12.2021, 51’

Tomasz Prange-Barczyński

Gra zespołowa

12.12.2021, 7’

Kostki lodu ze Szpicbergenu

Ferment

05.12.2021, 12’

Punkty między kawą a winem...

Ferment

28.11.2021, 13’

Wino suche

Ferment

21.11.2021, 6’

Funkcja społeczna winiarstwa w akcji "Sto kroków"

Ferment

14.11.2021, 8’

O winie przyszłości...

Ferment

07.11.2021, 11’

Beaujolais nouveau

Ferment

31.10.2021, 14’

Primitivo

Ferment

17.10.2021, 10’

Jak wyglądało tegoroczne winobranie?

Ferment

10.10.2021, 12’

Ocenianie wina

Ferment

03.10.2021, 13’

Wstrząśnięte, niezmieszane

Ferment

O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.
26.09.2021, 17’

Kilka słów o winie...

Ferment

19.09.2021, 12’

Skarby Zielonej Góry

Ferment

12.09.2021, 6’

O węgierskich winach

Ferment

05.09.2021, 7’

Hazard, literatura i wino

Ferment

29.08.2021, 7’

Wino z wakacji

Ferment

22.08.2021, 16’

Jak się orientować w winach z nowego świata...

Ferment

15.08.2021, 19’

Message In A Bottle

Ferment

O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu
08.08.2021, 8’

O degustacji win

Ferment

01.08.2021, 6’

O winach czeskich i morawskich

Ferment

25.07.2021, 25’

Włoskie wina

Ferment

18.07.2021, 6’

Podróż wzdłuż najdłuższej rzeki Francji

Ferment

11.07.2021, 7’

O winiarskiej Saksonii

Ferment

04.07.2021, 11’

O enoturystyce, czyli winiarskich podróżach

Ferment

27.06.2021, 5’

O etykietach

Ferment

20.06.2021, 6’

Wino a sztuczna inteligencja

Ferment

13.06.2021, 16’

O polskich winach

Ferment

06.06.2021, 5’

Ribera del Duero

Ferment

30.05.2021, 5’

O rieslingu

Ferment

23.05.2021, 23’

Winnice w Toskanii

Ferment

16.05.2021, 6’

Szparagi a wino

Ferment

Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?
09.05.2021, 6’

Muzyka a wino

Ferment

W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina stanowczo twierdzi, że dzięki temu grona są zdrowsze i lepszej jakości. W jaki sposób muzyka, której słuchamy w trakcie degustowania wina, wpływa na jego odbiór? I do jakich szczepów najbardziej pasują utwory The Rolling Stones, a do jakich jazz?
02.05.2021, 15’

O winnicach 357 metrów n.p.m.

Ferment

Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.
doładowanie ...