28.05.2023, 11’
Powódź we Włoszech
Ferment
21.05.2023, 9’
Korespondencja z Węgier
Ferment
14.05.2023, 11’
Festiwal wina w Katowicach
Ferment
07.05.2023, 12’
Góralskie smaki
Ferment
30.04.2023, 14’
Pocztówka głosowa z Beskidu Żywieckiego
Ferment
23.04.2023, 12’
Zrównoważone winiarstwo
Ferment
16.04.2023, 5’
Wino do pary
Ferment
09.04.2023, 11’
Wielkanocna lekkość
Ferment
02.04.2023, 14’
Podkarpacie dla win
Ferment
26.03.2023, 12’
Przehajpowane wina
Ferment
19.03.2023, 10’
Wiosna w sadach winiarskich
Ferment
12.03.2023, 11’
Winiarze z Piemontu
Ferment
05.03.2023, 12’
O Dalmacji z Dalmacji
Ferment
26.02.2023, 12’
Zatrzymać się w dolnej Austrii
Ferment
19.02.2023, 13’
Podsumowanie wyprawy po Toskanii
Ferment
12.02.2023, 12’
Doniesienia z Toskanii
Ferment
05.02.2023, 7’
Wizyta nad Piawą
Ferment
29.01.2023, 11’
Co się dzieje z winem, które się nie sprzeda?
Ferment
Czy restauracje inwestują w wino i czy to prowadzi do podbijania jego cen? Dziś w Fermencie bardziej niż o smaku powiemy o ekonomii, ekonomice i ekologii - ale to tylko fragment, kiedy zajrzy do nas Tomasz Prange-Barczyński.
22.01.2023, 14’
Wizyta w Sandomierzu
Ferment
15.01.2023, 11’
Wizyta na Morawach
Ferment
08.01.2023, 12’
Wino bezalkoholowe
Ferment
25.12.2022, 14’
Wino od święta
Ferment
18.12.2022, 14’
Jakie wino wybrać na prezent?
Ferment
11.12.2022, 11’
Górskie wina z Alto Adige
Ferment
27.11.2022, 11’
Mineralność w winie
Ferment
20.11.2022, 11’
Wina ekologiczne z Chile
Ferment
13.11.2022, 12’
Warsaw Wine Expirience
Ferment
06.11.2022, 13’
Inwestowanie w polskie wino
Ferment
30.10.2022, 16’
Podróż po Bułgarii
Ferment
23.10.2022, 16’
Kobiety i wino
Ferment
16.10.2022, 9’
Winiarska podróż po Serbii
Ferment
02.10.2022, 16’
Festiwal win w Kiszyniowe
Ferment
25.09.2022, 10’
O winach słodkich
Ferment
18.09.2022, 18’
Susza w winnicach
Ferment
11.09.2022, 15’
Winobranie Zielonogórskie
Ferment
21.08.2022, 11’
Od czego zacząć przygodę z winem
Ferment
14.08.2022, 5’
Verdelho
Ferment
07.08.2022, 14’
Podróży Sycylijskiej ciąg dalszy...
Ferment
31.07.2022, 13’
Sycylia i wino
Ferment
24.07.2022, 13’
Wino na upalne dni
Ferment
17.07.2022, 14’
Winna Słowenia
Ferment
10.07.2022, 10’
W drodze po najlepsze wino
Ferment
03.07.2022, 15’
Węgierskie winnice
Ferment
26.06.2022, 15’
Amarone
Ferment
19.06.2022, 5’
Woda i Wino
Ferment
12.06.2022, 15’
Konkurs Polskie korki
Ferment
05.06.2022, 5’
Riesling i szparagi
Ferment
29.05.2022, 15’
Święto wina w Janowcu
Ferment
22.05.2022, 5’
Grenada - tu mógłbym żyć
Ferment
15.05.2022, 17’
O winach z Sycylii
Ferment
O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.
08.05.2022, 16’
Pewien region Portugalii
Ferment
01.05.2022, 26’
Etnoturystyka i polskie wino
Ferment
24.04.2022, 15’
Luksus w świecie wina
Ferment
17.04.2022, 23’
O winie nowego życia
Ferment
03.04.2022, 15’
Wina różowe
Ferment
27.03.2022, 16’
Ukraińskie winnice, ukraińscy winiarze...
Ferment
13.03.2022, 6’
Winiarstwo domeną kobiet
Ferment
06.03.2022, 5’
Skandale wśród winnych etykiet
Ferment
27.02.2022, 15’
Winni celebryci
Ferment
20.02.2022, 18’
Wychwycić fałszywki
Ferment
13.02.2022, 14’
Barolo - przerażające wino
Ferment
06.02.2022, 6’
Winna Szwajcaria
Ferment
30.01.2022, 7’
Wina z narciarskich stoków
Ferment
23.01.2022, 15’
Pisanie o winie
Ferment
16.01.2022, 17’
Kunsagi, czyli węgierskie winiarnie to nie tylko Tokaj
Ferment
09.01.2022, 16’
Jak przechowywać długo wino?
Ferment
02.01.2022, 5’
Winiarskie podsumowanie 2021 roku
Ferment
19.12.2021, 20’
Grzaniec i wina na prezent
Ferment
17.12.2021, 51’
Tomasz Prange-Barczyński
Gra zespołowa
12.12.2021, 7’
Kostki lodu ze Szpicbergenu
Ferment
05.12.2021, 12’
Punkty między kawą a winem...
Ferment
28.11.2021, 13’
Wino suche
Ferment
21.11.2021, 6’
Funkcja społeczna winiarstwa w akcji "Sto kroków"
Ferment
14.11.2021, 8’
O winie przyszłości...
Ferment
07.11.2021, 11’
Beaujolais nouveau
Ferment
31.10.2021, 14’
Primitivo
Ferment
17.10.2021, 10’
Jak wyglądało tegoroczne winobranie?
Ferment
10.10.2021, 12’
Ocenianie wina
Ferment
03.10.2021, 13’
Wstrząśnięte, niezmieszane
Ferment
O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.
26.09.2021, 17’
Kilka słów o winie...
Ferment
19.09.2021, 12’
Skarby Zielonej Góry
Ferment
12.09.2021, 6’
O węgierskich winach
Ferment
05.09.2021, 7’
Hazard, literatura i wino
Ferment
29.08.2021, 7’
Wino z wakacji
Ferment
22.08.2021, 16’
Jak się orientować w winach z nowego świata...
Ferment
15.08.2021, 19’
Message In A Bottle
Ferment
O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu
08.08.2021, 8’
O degustacji win
Ferment
01.08.2021, 6’
O winach czeskich i morawskich
Ferment
25.07.2021, 25’
Włoskie wina
Ferment
18.07.2021, 6’
Podróż wzdłuż najdłuższej rzeki Francji
Ferment
11.07.2021, 7’
O winiarskiej Saksonii
Ferment
04.07.2021, 11’
O enoturystyce, czyli winiarskich podróżach
Ferment
27.06.2021, 5’
O etykietach
Ferment
20.06.2021, 6’
Wino a sztuczna inteligencja
Ferment
13.06.2021, 16’
O polskich winach
Ferment
06.06.2021, 5’
Ribera del Duero
Ferment
30.05.2021, 5’
O rieslingu
Ferment
23.05.2021, 23’
Winnice w Toskanii
Ferment
16.05.2021, 6’
Szparagi a wino
Ferment
Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?
09.05.2021, 6’
Muzyka a wino
Ferment
W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina stanowczo twierdzi, że dzięki temu grona są zdrowsze i lepszej jakości. W jaki sposób muzyka, której słuchamy w trakcie degustowania wina, wpływa na jego odbiór? I do jakich szczepów najbardziej pasują utwory The Rolling Stones, a do jakich jazz?
02.05.2021, 15’
O winnicach 357 metrów n.p.m.
Ferment
Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.