Cofnij

Tomasz Prange-Barczyński

Redaktor naczelny magazynu "Ferment. Pismo o winie"....
Czytaj dalej

Ferment 03.07.22, 15’
Węgierskie winnice
Ferment 26.06.22, 15’
Amarone
Ferment 19.06.22, 5’
Woda i Wino
Ferment 12.06.22, 15’
Konkurs Polskie korki
Ferment 05.06.22, 5’
Riesling i szparagi
Ferment 29.05.22, 15’
Święto wina w Janowcu
Ferment 22.05.22, 5’
Grenada - tu mógłbym żyć
Ferment 15.05.22, 17’
O winach z Sycylii
O Sycylii, jej coraz lepszych winach, niezrównanej kuchni i wyjątkowym klimacie.
Ferment 08.05.22, 16’
Pewien region Portugalii
Ferment 01.05.22, 26’
Etnoturystyka i polskie wino
Ferment 24.04.22, 15’
Luksus w świecie wina
Ferment 17.04.22, 23’
O winie nowego życia
Ferment 03.04.22, 15’
Wina różowe
Ferment 27.03.22, 16’
Ukraińskie winnice, ukraińscy winiarze...
Ferment 13.03.22, 6’
Winiarstwo domeną kobiet
Ferment 06.03.22, 5’
Skandale wśród winnych etykiet
Ferment 27.02.22, 15’
Winni celebryci
Ferment 20.02.22, 18’
Wychwycić fałszywki
Ferment 13.02.22, 14’
Barolo - przerażające wino
Ferment 06.02.22, 6’
Winna Szwajcaria
Ferment 30.01.22, 7’
Wina z narciarskich stoków
Ferment 23.01.22, 15’
Pisanie o winie
Ferment 16.01.22, 17’
Kunsagi, czyli węgierskie winiarnie to nie tylko Tokaj
Ferment 09.01.22, 16’
Jak przechowywać długo wino?
Ferment 02.01.22, 5’
Winiarskie podsumowanie 2021 roku
Ferment 19.12.21, 20’
Grzaniec i wina na prezent
Gra zespołowa 17.12.21, 51’
Tomasz Prange-Barczyński
Ferment 12.12.21, 7’
Kostki lodu ze Szpicbergenu
Ferment 05.12.21, 12’
Punkty między kawą a winem...
Ferment 28.11.21, 13’
Wino suche
Ferment 21.11.21, 6’
Funkcja społeczna winiarstwa w akcji "Sto kroków"
Ferment 14.11.21, 8’
O winie przyszłości...
Ferment 07.11.21, 11’
Beaujolais nouveau
Ferment 31.10.21, 14’
Primitivo
Ferment 17.10.21, 10’
Jak wyglądało tegoroczne winobranie?
Ferment 10.10.21, 12’
Ocenianie wina
Ferment 03.10.21, 13’
Wstrząśnięte, niezmieszane
O tym, co pijał Bond, i dlaczego nie zawsze to było wstrząśnięte, niezmieszane.
Ferment 26.09.21, 17’
Kilka słów o winie...
Ferment 19.09.21, 12’
Skarby Zielonej Góry
Ferment 12.09.21, 6’
O węgierskich winach
Ferment 05.09.21, 7’
Hazard, literatura i wino
Ferment 29.08.21, 7’
Wino z wakacji
Ferment 22.08.21, 16’
Jak się orientować w winach z nowego świata...
Ferment 15.08.21, 19’
Message In A Bottle
O winnicach Stinga i innych person światów muzyki i filmu
Ferment 08.08.21, 8’
O degustacji win
Ferment 01.08.21, 6’
O winach czeskich i morawskich
Ferment 25.07.21, 25’
Włoskie wina
Ferment 18.07.21, 6’
Podróż wzdłuż najdłuższej rzeki Francji
Ferment 11.07.21, 7’
O winiarskiej Saksonii
Ferment 04.07.21, 11’
O enoturystyce, czyli winiarskich podróżach
Ferment 27.06.21, 5’
O etykietach
Ferment 20.06.21, 6’
Wino a sztuczna inteligencja
Ferment 13.06.21, 16’
O polskich winach
Ferment 06.06.21, 5’
Ribera del Duero
Ferment 30.05.21, 5’
O rieslingu
Ferment 23.05.21, 23’
Winnice w Toskanii
Ferment 16.05.21, 6’
Szparagi a wino
Świętujemy sezon szparagowy! Sprawdźmy, jakie wina pasują do białych, jakie do zielonych i czy sauvignon blanc to jedyna opcja?
Ferment 09.05.21, 6’
Muzyka a wino
W winnicy pod Montalcino w Toskanii, Giancarlo Cignozzi puszcza winnej latorośli... serenady Mozarta! Właściciel winnicy Al Paradiso di Frassina stanowczo twierdzi, że dzięki temu grona są zdrowsze i lepszej jakości. W jaki sposób muzyka, której słuchamy w trakcie degustowania wina, wpływa na jego odbiór? I do jakich szczepów najbardziej pasują utwory The Rolling Stones, a do jakich jazz?
Ferment 02.05.21, 15’
O winnicach 357 metrów n.p.m.
Winnice położone 357 metrów nad poziomem morza.

Wesprzyj nas

Patronite

Polub nas

v1.3.6